{"id":14468,"date":"2016-01-27T17:40:28","date_gmt":"2016-01-27T16:40:28","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=14468"},"modified":"2016-09-06T15:43:42","modified_gmt":"2016-09-06T13:43:42","slug":"frasch-sallad-med-citronstekt-aubergine-och-linskram-med-en-touch-av-ingefara","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/01\/27\/frasch-sallad-med-citronstekt-aubergine-och-linskram-med-en-touch-av-ingefara\/","title":{"rendered":"Fr\u00e4sch sallad med citronstekt aubergine och linskr\u00e4m med en touch av ingef\u00e4ra"},"content":{"rendered":"

\"citronstekt_aubergine_linskram_ingefara_sallad_1.jpg\"Fr\u00e4sch sallad med citronstekt aubergine och linskr\u00e4m med en touch av ingef\u00e4ra! N\u00e4r jag gick hem fr\u00e5n jobbet idag och funderade p\u00e5 vad jag skulle \u00e4ta f\u00f6r lunch var citronstekt aubergine det enda jag kunde t\u00e4nka p\u00e5. Det \u00e4r verkligen en favorit, det \u00e4r s\u00e5 otroligt gott! T\u00e4nk att lite citronzest kan g\u00f6ra s\u00e5 mycket. En av dom b\u00e4sta smaks\u00e4ttarna jag vet. Det h\u00e4r \u00e4r en h\u00e4rlig lunch som b\u00e5de \u00e4r m\u00e4ttande men \u00e4nd\u00e5 k\u00e4nns l\u00e4tt i magen. Receptet gav en portion f\u00f6r mig. Hoppas att ni gillar det!<\/span><\/p>\n

CITRONSTEKT AUBERGINE<\/strong><\/h3>\n

1\/2 liten aubergine
\nCitronzest
\nKokosolja att steka i
\nSalt och peppar efter behag<\/p>\n

LINSR\u00d6RA MED EN TOUCH AV INGEF\u00c4RA<\/strong><\/h3>\n

230 g kokta linser av valfri sort
\n1\/2 liten r\u00f6dl\u00f6k
\n1 vitl\u00f6ksklyfta
\nKokosolja att steka i
\nCa 1 tsk f\u00e4rsk riven ingef\u00e4ra
\nSalt och peppar efter behag
\n1-2 msk citronsaft
\nN\u00e5gra droppar agave eller honung<\/p>\n

STEKT KASTANJECHAMPINJON<\/strong><\/h3>\n

Kastanjechampinjon, eller annan valfri svamp<\/em>
\nSalt och peppar
\nKokosolja att steka i<\/p>\n

SALLAD<\/strong><\/h3>\n

Bladspenat
\nRuccola
\nTomat
\nAvokado
\nSesamfr\u00f6n
\nR\u00f6dl\u00f6k<\/p>\n

DRESSING<\/strong><\/h3>\n

Pressa citronsaft \u00f6ver salladen, droppa \u00f6ver lite olivolja – klart!<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. Hacka l\u00f6k och vitl\u00f6k och stek p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme i lite kokosolja tills dom mjuknat. L\u00e5t de ta tid, det blir godast s\u00e5! Ha sedan i linserna och resterande ingredienser till linskr\u00e4men och l\u00e5t st\u00e5 och gotta ihop sig p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme.
\n2. Med hj\u00e4lp av en mandolin, vass kniv eller osthyvel – sk\u00e4r l\u00e5nga remsor av auberginen. Ha kokosolja i en stekpanna och ha pannan p\u00e5 medelv\u00e4rme. Ha sedan i citronzest efter behag, jag \u00e4lskar citronzest och hade sammanlagt zest fr\u00e5n en hel citron till min skivor. Ha p\u00e5 salt och peppar p\u00e5 aubergineskivorna och stek dom tills dom mjuknat och f\u00e5tt fin f\u00e4rg.
\n3. Hacka upp svampen, l\u00e4gg i en stekpanna med kokosolja i och ha p\u00e5 salt och peppar. Stek p\u00e5 medelv\u00e4rme tills dom f\u00e5tt en fin yta.
\n4. Mixa linskr\u00e4men, jag valde att inte mixa den helt sl\u00e4t utan l\u00e4t den f\u00e5 vara lite chunky. Smaka av.
\n5. Servera alla komponenter tillsammans p\u00e5 tallrik. Woila – magnifik lunch serverad!<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan \u00e4gg, utan n\u00f6tter.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Fr\u00e4sch sallad med citronstekt aubergine och linskr\u00e4m med en touch av ingef\u00e4ra! N\u00e4r jag gick hem fr\u00e5n jobbet idag och funderade p\u00e5 vad jag skulle \u00e4ta f\u00f6r lunch var citronstekt aubergine det enda jag kunde t\u00e4nka p\u00e5. Det \u00e4r verkligen en favorit, det \u00e4r s\u00e5 otroligt gott! T\u00e4nk att lite citronzest kan g\u00f6ra s\u00e5 mycket. En av dom b\u00e4sta smaks\u00e4ttarna jag vet. Det h\u00e4r \u00e4r… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":15473,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,28,33,35,36,311,38,39,40,42,44],"tags":[310,180,181],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/14468"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=14468"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/14468\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/15473"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=14468"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=14468"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=14468"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}