{"id":14352,"date":"2016-01-13T11:02:34","date_gmt":"2016-01-13T10:02:34","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=14352"},"modified":"2016-11-06T19:50:10","modified_gmt":"2016-11-06T17:50:10","slug":"frasiga-sotpotatisstrips-panerade-i-polenta-och-sesamfron","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/01\/13\/frasiga-sotpotatisstrips-panerade-i-polenta-och-sesamfron\/","title":{"rendered":"Frasiga s\u00f6tpotatisstrips panerade i polenta och sesamfr\u00f6n"},"content":{"rendered":"

\"frasiga_sotpotatisstrips_hurbrasomhelst.se_2\"<\/a><\/p>\n

Om det \u00e4r n\u00e5got jag verkligen uppskattar s\u00e5 \u00e4r det ett par riktigt goda s\u00f6tpotatisstrips. H\u00e4r kommer ett enkelt recept p\u00e5 frasiga s\u00f6tpotatisstrips som panerats i polenta och sesamfr\u00f6n. Underbart gott! Hoppas att ni tycker om det.<\/p>\n

INGREDIENSER<\/strong><\/h3>\n

Till ca 2 portioner<\/em><\/p>\n

ca 400 g s\u00f6tpotatis
\nca 2-3 msk rumsvarm eller sm\u00e4lt kokosolja<\/p>\n

POLENTAPANERING<\/strong><\/h3>\n

1 1\/2 msk maizena
\n1\/2 dl polenta
\n1 msk sesamfr\u00f6n
\n1 tsk himalayasalt<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225C.
\n2. Koka upp vatten i en kastrull som rymmer s\u00f6tpotatisen. Ha i lite salt i vattnet.
\n3. Skrubba s\u00f6tpotatisen och strimla den sedan till strips, f\u00f6rs\u00f6k att g\u00f6ra dom i s\u00e5 lika storlek som m\u00f6jligt s\u00e5 blir dom j\u00e4mnt klara i ugnen.
\n4. N\u00e4r vattnet kokat upp l\u00e4gger du i den skurna s\u00f6tpotatisen och l\u00e5ter den koka i 3-4 minuter.\u00a0H\u00e4ll sedan av vattnet, g\u00e4rna genom ett durkslag s\u00e5 att vattnet verkligen f\u00e5r rinna av s\u00f6tpotatisen.
\n5. L\u00e4gg tillbaka s\u00f6tpotatisen i kastrullen och ha i kokosoljan, blanda runt. Ha i ca 4 msk av polentapaneringen i kastrullen och r\u00f6r runt ordentligt s\u00e5 att alla strips f\u00e5r lite av paneringen p\u00e5 sig. Alternativt doppa stripsen n\u00e5gra i taget i paneringen, om du har t\u00e5lamod till det.\u00a0\u2665
\n6. L\u00e4gg upp stripsen p\u00e5 en pl\u00e5t med bakpl\u00e5tspapper, sprid ut dom s\u00e5 att dom ligger med lite mellanrum.
\n7. Gr\u00e4dda i mitten av ugnen i 20 min, \u00f6ppna och v\u00e4nd runt stripsen lite och gr\u00e4dda i ytterligare 20 min. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 grillfunktionen dom sista 5-7 minutrarna. H\u00e5ll koll s\u00e5 att dom inte br\u00e4nns. L\u00e5t dom g\u00e4rna svalna n\u00e5got p\u00e5 pl\u00e5ten innan servering.<\/p>\n

TIPS<\/strong><\/h3>\n

Paneringen som blir \u00f6ver kan du \u00e4ven anv\u00e4nda till b\u00e5de fisk, tofu, eller b\u00f6nbollar. Du kan ocks\u00e5 gr\u00e4dda stripsen utan paneringen, med bara olja och salt.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan \u00e4gg, utan n\u00f6tter.<\/p>\n

SE OCKS\u00c5<\/strong><\/h3>\n

Portabello, halloumi – & aubergineburgare med s\u00f6tpotatisstrips (klick)<\/em><\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Om det \u00e4r n\u00e5got jag verkligen uppskattar s\u00e5 \u00e4r det ett par riktigt goda s\u00f6tpotatisstrips. H\u00e4r kommer ett enkelt recept p\u00e5 frasiga s\u00f6tpotatisstrips som panerats i polenta och sesamfr\u00f6n. Underbart gott! Hoppas att ni tycker om det. INGREDIENSER Till ca 2 portioner ca 400 g s\u00f6tpotatis ca 2-3 msk rumsvarm eller sm\u00e4lt kokosolja POLENTAPANERING 1 1\/2 msk maizena 1\/2 dl polenta 1 msk sesamfr\u00f6n 1… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":15506,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,28,33,35,36,38,661,39,40,42,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/14352"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=14352"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/14352\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/15506"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=14352"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=14352"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=14352"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}