{"id":14352,"date":"2016-01-13T11:02:34","date_gmt":"2016-01-13T10:02:34","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=14352"},"modified":"2016-11-06T19:50:10","modified_gmt":"2016-11-06T17:50:10","slug":"frasiga-sotpotatisstrips-panerade-i-polenta-och-sesamfron","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/01\/13\/frasiga-sotpotatisstrips-panerade-i-polenta-och-sesamfron\/","title":{"rendered":"Frasiga s\u00f6tpotatisstrips panerade i polenta och sesamfr\u00f6n"},"content":{"rendered":"
<\/a><\/p>\n Om det \u00e4r n\u00e5got jag verkligen uppskattar s\u00e5 \u00e4r det ett par riktigt goda s\u00f6tpotatisstrips. H\u00e4r kommer ett enkelt recept p\u00e5 frasiga s\u00f6tpotatisstrips som panerats i polenta och sesamfr\u00f6n. Underbart gott! Hoppas att ni tycker om det.<\/p>\n Till ca 2 portioner<\/em><\/p>\n ca 400 g s\u00f6tpotatis 1 1\/2 msk maizena 1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225C. Paneringen som blir \u00f6ver kan du \u00e4ven anv\u00e4nda till b\u00e5de fisk, tofu, eller b\u00f6nbollar. Du kan ocks\u00e5 gr\u00e4dda stripsen utan paneringen, med bara olja och salt.<\/p>\n Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan \u00e4gg, utan n\u00f6tter.<\/p>\n Portabello, halloumi – & aubergineburgare med s\u00f6tpotatisstrips (klick)<\/em><\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Om det \u00e4r n\u00e5got jag verkligen uppskattar s\u00e5 \u00e4r det ett par riktigt goda s\u00f6tpotatisstrips. H\u00e4r kommer ett enkelt recept p\u00e5 frasiga s\u00f6tpotatisstrips som panerats i polenta och sesamfr\u00f6n. Underbart gott! Hoppas att ni tycker om det. INGREDIENSER Till ca 2 portioner ca 400 g s\u00f6tpotatis ca 2-3 msk rumsvarm eller sm\u00e4lt kokosolja POLENTAPANERING 1 1\/2 msk maizena 1\/2 dl polenta 1 msk sesamfr\u00f6n 1… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":15506,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,28,33,35,36,38,661,39,40,42,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/14352"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=14352"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/14352\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/15506"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=14352"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=14352"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=14352"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}INGREDIENSER<\/strong><\/h3>\n
\nca 2-3 msk rumsvarm eller sm\u00e4lt kokosolja<\/p>\nPOLENTAPANERING<\/strong><\/h3>\n
\n1\/2 dl polenta
\n1 msk sesamfr\u00f6n
\n1 tsk himalayasalt<\/p>\nG\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n
\n2. Koka upp vatten i en kastrull som rymmer s\u00f6tpotatisen. Ha i lite salt i vattnet.
\n3. Skrubba s\u00f6tpotatisen och strimla den sedan till strips, f\u00f6rs\u00f6k att g\u00f6ra dom i s\u00e5 lika storlek som m\u00f6jligt s\u00e5 blir dom j\u00e4mnt klara i ugnen.
\n4. N\u00e4r vattnet kokat upp l\u00e4gger du i den skurna s\u00f6tpotatisen och l\u00e5ter den koka i 3-4 minuter.\u00a0H\u00e4ll sedan av vattnet, g\u00e4rna genom ett durkslag s\u00e5 att vattnet verkligen f\u00e5r rinna av s\u00f6tpotatisen.
\n5. L\u00e4gg tillbaka s\u00f6tpotatisen i kastrullen och ha i kokosoljan, blanda runt. Ha i ca 4 msk av polentapaneringen i kastrullen och r\u00f6r runt ordentligt s\u00e5 att alla strips f\u00e5r lite av paneringen p\u00e5 sig. Alternativt doppa stripsen n\u00e5gra i taget i paneringen, om du har t\u00e5lamod till det.\u00a0\u2665
\n6. L\u00e4gg upp stripsen p\u00e5 en pl\u00e5t med bakpl\u00e5tspapper, sprid ut dom s\u00e5 att dom ligger med lite mellanrum.
\n7. Gr\u00e4dda i mitten av ugnen i 20 min, \u00f6ppna och v\u00e4nd runt stripsen lite och gr\u00e4dda i ytterligare 20 min. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 grillfunktionen dom sista 5-7 minutrarna. H\u00e5ll koll s\u00e5 att dom inte br\u00e4nns. L\u00e5t dom g\u00e4rna svalna n\u00e5got p\u00e5 pl\u00e5ten innan servering.<\/p>\nTIPS<\/strong><\/h3>\n
FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n
SE OCKS\u00c5<\/strong><\/h3>\n