{"id":14275,"date":"2015-12-29T12:59:34","date_gmt":"2015-12-29T11:59:34","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=14275"},"modified":"2018-12-30T17:51:28","modified_gmt":"2018-12-30T15:51:28","slug":"chokladglass-med-basilika-i-toppad-med-pistagenotter-passionsfrukt-och-hallon-som-du-gor-pa-2-minuter","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/12\/29\/chokladglass-med-basilika-i-toppad-med-pistagenotter-passionsfrukt-och-hallon-som-du-gor-pa-2-minuter\/","title":{"rendered":"Chokladglass med basilika, pistagen\u00f6tter, passionsfrukt och hallon"},"content":{"rendered":"

\"chokladglass_kenwood_blend_x_pro_1\"<\/a> \"chokladglass_kenwood_blend_x_pro_2\"<\/a> \"chokladglass_kenwood_blend_x_pro_6\"<\/a> \"chokladglass_kenwood_blend_x_pro_7\"<\/a> \"chokladglass_kenwood_blend_x_pro_8\"<\/a><\/p>\n

Jag har alltid frysta b\u00e4r och fryst frukt i frysen. N\u00e4r mina bananer b\u00f6rjar bli lite bruna och fula skivar jag upp dom och fryser in dom. Samma g\u00f6r jag med avokado, till exempel. P\u00e5 det viset har jag alltid en glassbas i frysen som jag bara kan k\u00f6ra ner i mixern n\u00e4r lusten faller p\u00e5. Och den h\u00e4r glassen, h\u00f6rrni! Oj. Otroligt kr\u00e4mig och len chokladglass\u00a0med basilika i, toppad med pistagen\u00f6tter, passionsfrukt och hallon. Dessutom g\u00f6r du den p\u00e5 2 minuter!<\/p>\n

Tiden beror ju p\u00e5 vilken mixer du har s\u00e5klart, men snabb och enkel \u00e4r den oavsett. Jag har f\u00e5tt turen att g\u00f6ra ett samarbete med Kenwood och anv\u00e4nder mig av mixern Blend-X Pro Blender. Jag \u00e4r minst sagt imponerad \u00f6ver hur stark den \u00e4r. Jag mixar allt fr\u00e5n choklad, n\u00f6tter, l\u00f6k, morot och frysta bananer. Men nu tillbaka till receptet – enligt mig gifter sig choklad, basilika och passionsfrukt s\u00e5 otroligt bra. H\u00e4r kommer receptet, ber\u00e4tta g\u00e4rna om du tycker som jag om du provar det!<\/p>\n

INGREDIENSER CHOKLADGLASS<\/strong><\/h3>\n

receptet ger 1-3 portioner glass, beroende p\u00e5 hur stora portioner du vill servera<\/em><\/p>\n

300 g fryst banan (skulle gissa att det \u00e4r ungef\u00e4r 2 medelstora bananer)
\n<\/em>2 msk kakaopulver, g\u00e4rna en r\u00e5 variant
\n2 msk n\u00f6t – eller fr\u00f6sm\u00f6r, jag anv\u00e4nde cashewn\u00f6tsm\u00f6r men mandel, hasseln\u00f6t, solros, hampa – eller jordn\u00f6tssm\u00f6r g\u00e5r lika bra det<\/em>
\n1 nypa salt, jag anv\u00e4nde himalayasalt
\nEn handfull f\u00e4rsk basilika<\/p>\n

TOPPING<\/strong><\/h3>\n

Hackade pistagen\u00f6tter
\nPassionsfrukt
\nHallon
\nF\u00e4rsk basilika<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. L\u00e4gg alla ingredienser till glassen i en mixer. Jag b\u00f6rjade med att anv\u00e4nda funktionen f\u00f6r grovhackning i mixern f\u00f6r att grovt dela bananerna, sedan k\u00f6rde jag p\u00e5 finhackning. Om du inte kan v\u00e4lja n\u00e5gon av dessa funktioner p\u00e5 din mixer k\u00f6r du bara p\u00e5 full effekt. Eventuellt beh\u00f6ver du stanna mixern d\u00e5 och d\u00e5 peta ner glassen l\u00e4ngs kanterna. Mixa tills du har en j\u00e4mn och kr\u00e4mig smet.
\n2. Servera f\u00f6rslagsvis med hackade pistagen\u00f6tter, passionsfrukt, hallon och f\u00e4rsk basilika.<\/p>\n

Klart! Smaklig m\u00e5ltid.<\/p>\n

TIPS<\/strong><\/h3>\n

Om du vill ha en fastare konsistens p\u00e5 glassen kan du k\u00f6ra den i en glassmaskin n\u00e5gra minuter.<\/p>\n

Inl\u00e4gget \u00e4r ett samarbete med Kenwood \/\u00a0Blend-X Pro Blender. Alla \u00e5sikter i inl\u00e4gget \u00e4r mina egna och allt material \u00e4r skapat av mig.\u00a0<\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jag har alltid frysta b\u00e4r och fryst frukt i frysen. N\u00e4r mina bananer b\u00f6rjar bli lite bruna och fula skivar jag upp dom och fryser in dom. Samma g\u00f6r jag med avokado, till exempel. P\u00e5 det viset har jag alltid en glassbas i frysen som jag bara kan k\u00f6ra ner i mixern n\u00e4r lusten faller p\u00e5. Och den h\u00e4r glassen, h\u00f6rrni! Oj. Otroligt kr\u00e4mig och… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30752,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[45,49,334,30,35,38,39,40,42,44],"tags":[1431,997],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/14275"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=14275"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/14275\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30752"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=14275"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=14275"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=14275"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}