{"id":13909,"date":"2015-12-17T06:00:17","date_gmt":"2015-12-17T05:00:17","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13909"},"modified":"2022-12-07T22:30:44","modified_gmt":"2022-12-07T20:30:44","slug":"uppdaterat-recept-pa-glutenfri-mjuk-pepparkaka-med-lingongradde","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/12\/17\/uppdaterat-recept-pa-glutenfri-mjuk-pepparkaka-med-lingongradde\/","title":{"rendered":"Glutenfri mjuk pepparkaka med lingongr\u00e4dde"},"content":{"rendered":"

\"mjuk_pepparkaka_glutenfri_2\"<\/a><\/strong>Det h\u00e4r receptet la jag f\u00f6rsta g\u00e5ngen upp f\u00f6r \u00f6ver 2 \u00e5r sedan, under mitt f\u00f6rsta blogg\u00e5r med andra ord. \u00c4ven bland dom f\u00f6rsta julrecept jag provade att g\u00f6ra. I takt med att tiden g\u00e5r utvecklas jag i b\u00e5de hur jag skapar recept och jag f\u00e5r mer kunskap om vad som fungerar bra och mindre bra. D\u00e4rf\u00f6r vill jag ge er en uppdaterad version av det h\u00e4r receptet. Som \u00e4r b\u00e4ttre och godare, helt enkelt.<\/p>\n

INGREDIENSER<\/strong><\/h3>\n

2 dl mandelmj\u00f6l
\n1 dl kokosmj\u00f6l
\n1 dl teffmj\u00f6l
\n1 dl lingon, frysta eller f\u00e4rska<\/em>
\n1 msk fiberhusk
\n2 tsk bakpulver<\/p>\n

2 \u00e4gg, luftigt vispade, g\u00e4rna med elvisp<\/em><\/p>\n

2 msk kokosolja
\n1\/2 tsk salt
\n1\u00a0tsk mald nejlika
\n1\u00a0tsk mald ingef\u00e4ra
\n1 tsk mald kardemumma
\n1 tsk kanel
\n1 1\/4 dl agave sirap, alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n3 dl valfri mj\u00f6lk<\/p>\n

Kokosolja till formen<\/p>\n

LINGONGR\u00c4DDE<\/strong><\/h3>\n

Valfri gr\u00e4dde, jag anv\u00e4nde fet kokosmj\u00f6lk<\/em>
\nCitronsaft
\nValfri s\u00f6tning
\n\u00c4kta vaniljpulver
\nLingon<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1.\u00a0S\u00e4tt ugnen p\u00e5 180 C.
\n2. Sm\u00e4lt kokosoljan i en kastrull, ta av kastrullen fr\u00e5n plattan och\u00a0ha i agave sirapen, kryddorna och mj\u00f6lken och r\u00f6r om v\u00e4l.
\n3. Blanda resterande torra ingredienser i en bunke.
\n4. Blanda ihop dom torra ingredienserna, mj\u00f6lkblandningen, lingonen och \u00e4ggen till en j\u00e4mn smet.
\n5. Sm\u00f6rj en kakform\/br\u00f6dform med kokosolja.
\n6. Ha i smeten i formen och platta till den.
\n7. Placera formen mitt i ugnen och gr\u00e4dda i 40-60 minuter eller tills den har en l\u00e4tt krispig yta, \u00e4r gyllenbrun och k\u00e4nns ”studsig” n\u00e4r du klappar lite l\u00e4tt p\u00e5 ovansidan p\u00e5 den. Gr\u00e4ddningstiden kan variera beroende p\u00e5 vad du anv\u00e4nder f\u00f6r form.
\n8. L\u00e5t g\u00e4rna kakan svalna innan du tar ur den ur formen.
\n9. Jag valde att servera den med lingongr\u00e4dde. Den g\u00f6r du genom att vispa valfri gr\u00e4dde, r\u00f6r ner vanilj, lite citron, lite agave och lingon.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Det h\u00e4r receptet la jag f\u00f6rsta g\u00e5ngen upp f\u00f6r \u00f6ver 2 \u00e5r sedan, under mitt f\u00f6rsta blogg\u00e5r med andra ord. \u00c4ven bland dom f\u00f6rsta julrecept jag provade att g\u00f6ra. I takt med att tiden g\u00e5r utvecklas jag i b\u00e5de hur jag skapar recept och jag f\u00e5r mer kunskap om vad som fungerar bra och mindre bra. D\u00e4rf\u00f6r vill jag ge er en uppdaterad version av… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":18000,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[28],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13909"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13909"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13909\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/18000"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13909"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13909"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13909"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}