{"id":13838,"date":"2015-12-10T06:00:50","date_gmt":"2015-12-10T05:00:50","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13838"},"modified":"2016-11-06T17:43:34","modified_gmt":"2016-11-06T15:43:34","slug":"griljerad-kalrot-ett-vegetarisk-alternativ-till-julskinka","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/12\/10\/griljerad-kalrot-ett-vegetarisk-alternativ-till-julskinka\/","title":{"rendered":"Griljerad k\u00e5lrot, ett vegetarisk alternativ till "julskinka""},"content":{"rendered":"

Det h\u00e4r \u00e4r verkligen ett perfekt alternativ till den klassiska\u00a0julskinkan. Du kan givetvis v\u00e4lja andra rotfrukter ocks\u00e5,\u00a0palsternacka \u00e4r v\u00e4ldigt gott, \u00e4ven s\u00f6tpotatis passar riktigt bra. T\u00e4nk p\u00e5 att du kan beh\u00f6va reglera gr\u00e4ddningstiden om du byter rotfrukt. Hoppas att det ska smaka!<\/p>\n

INGREDIENSER<\/strong><\/h3>\n

Recept till en griljerad k\u00e5lrot<\/em><\/p>\n

1 medelstor k\u00e5lrot
\n2 msk s\u00f6tstark senap av valfri sort, du kan \u00e4ven g\u00f6ra din egen, se recept h\u00e4r (klick)<\/strong><\/a><\/em>
\n1 msk agave sirap alt. honung
\n2 msk kokosmj\u00f6l alt. polenta
\n1\/2 msk torkad rosmarin
\nSalt efter behag
\nEventuellt hela nejlikor<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 175 C.
\n2. Dela k\u00e5lroten p\u00e5 mitten. Skala den och sk\u00e4r sm\u00e5 snitt p\u00e5\u00a0ovansidan, ca 1\/2 cm djupa.
\n3. Blanda ihop ingredienserna till griljeringen och bred p\u00e5\u00a0den p\u00e5 ovansidorna p\u00e5 dom tv\u00e5 k\u00e5lrotshalvorna. Om du vill kan du s\u00e4tta i n\u00e5gra hela nejlikor i k\u00e5lroten ocks\u00e5.
\n4. Gr\u00e4dda i sn\u00e4ppet under mitten av ugnen i ca 60-70 min beroende p\u00e5 hur stor k\u00e5lrot du har. Testa med en\u00a0potatissticka f\u00f6r att se om den \u00e4r mjuk i mitten, annars k\u00f6r du den\u00a0ett tag till.
\n5. L\u00e5t svalna innan servering. Plocka ur nejlikorna innan du sk\u00e4r upp k\u00e5lroten i tunna skivor. Passar utm\u00e4rkt gott p\u00e5 till exempel hemmagjort
fr\u00f6kn\u00e4cke (klick)<\/a>,\u00a0<\/em><\/strong>med en klick hemmagjord senap (klick)<\/a>\u00a0<\/em><\/strong>ovanp\u00e5, n\u00e5gra ruccolablad och ett g\u00e4ng granat\u00e4pplek\u00e4rnor.<\/p>\n

TIPS!<\/strong><\/h3>\n

Om du vill kan du \u00e4ven f\u00f6rkoka k\u00e5lroten. D\u00e5 delar du den i tv\u00e5 delar, skalar den och l\u00e5ter den koka i ca 15-30 minuter. G\u00e4rna tillsammans med lite salt, lagerblad och kryddpeppar. K\u00e5lroten ska fortfarande vara fast men enkel att sk\u00e4ra i eller s\u00e4tta en potatissticka i. Pudra lite potatismj\u00f6l \u00f6ver k\u00e5lroten innan du breder p\u00e5 griljeringen, p\u00e5 s\u00e5 vis f\u00e4ster den b\u00e4ttre. Gr\u00e4dda sedan k\u00e5lroten p\u00e5 ca 225 C i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Du kan om du vill k\u00f6ra p\u00e5 grillfunktionen sista 5-10 min f\u00f6r att f\u00e5 en h\u00e4rlig yta p\u00e5 griljeringen. Kom ih\u00e5g att b\u00e5de kok – och gr\u00e4ddningstid kan variera beroende p\u00e5 hur stor k\u00e5lrot du har.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan \u00e4gg och utan n\u00f6tter.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Det h\u00e4r \u00e4r verkligen ett perfekt alternativ till den klassiska\u00a0julskinkan. Du kan givetvis v\u00e4lja andra rotfrukter ocks\u00e5,\u00a0palsternacka \u00e4r v\u00e4ldigt gott, \u00e4ven s\u00f6tpotatis passar riktigt bra. T\u00e4nk p\u00e5 att du kan beh\u00f6va reglera gr\u00e4ddningstiden om du byter rotfrukt. Hoppas att det ska smaka! INGREDIENSER Recept till en griljerad k\u00e5lrot 1 medelstor k\u00e5lrot 2 msk s\u00f6tstark senap av valfri sort, du kan \u00e4ven g\u00f6ra din egen, se… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29659,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,28,304,33,35,36,27,38,39,40,42,44],"tags":[1002,1004],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13838"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13838"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13838\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29659"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13838"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13838"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13838"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}