{"id":13787,"date":"2015-12-15T13:02:51","date_gmt":"2015-12-15T12:02:51","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13787"},"modified":"2016-11-06T17:38:49","modified_gmt":"2016-11-06T15:38:49","slug":"kramigt-bovete-med-pepparkakscrunch-och-fikon","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/12\/15\/kramigt-bovete-med-pepparkakscrunch-och-fikon\/","title":{"rendered":"Kr\u00e4migt, kryddigt bovete med pepparkakscrunch och f\u00e4rska fikon!"},"content":{"rendered":"

\"kramigt_bovete_pepparkakscrunch_fikon_kokosgradde_1.jpg\"\"kramigt_bovete_pepparkakscrunch_fikon_kokosgradde_2\"<\/a>\u00c5h himlen i munnen h\u00f6rni! Det h\u00e4r \u00e4r en s\u00e5 nedrans god efterr\u00e4tt att jag inte vet vad. Passar perfekt som dessert p\u00e5 julbordet. Kardemumma, kanel, vanilj, apelsin + kr\u00e4mig kokosgr\u00e4dde och milt bovete med en touch av salt tillsammans med pepparkakscrunch och ljuva fikon. Underbar kombo!<\/p>\n

INGREDIENSER<\/h3>\n

i mitt fall gav detta 2 portione<\/em>r<\/p>\n

2 dl kokt helt bovete, alt. 2 dl kokt krossat bovete
\n<\/em>1 puff kardemumma
\n1 puff kanel
\n1 nypa \u00e4kta vaniljpulver
\n1 nypa salt
\n1 tsk agave sirap, mer efter behag,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\nZest fr\u00e5n ca 1\/4 apelsin, kan uteslutas<\/em>
\n1 dl kokosgr\u00e4dde, det \u00f6versta, kr\u00e4miga lagret i fet kokosmj\u00f6lk, ej vattnet<\/em><\/p>\n

Fikon att toppa med
\nHackade hasseln\u00f6tter att toppa med
\nPepparkakscrunch,
recept p\u00e5 pepparkakor h\u00e4r (klick)<\/em><\/strong><\/a><\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. Koka helt eller krossat bovete enligt anvisningarna p\u00e5 f\u00f6rpackningen och l\u00e5t den svalna.
\n2. Under tiden vispar du kokosgr\u00e4dden. Det g\u00f6r du genom att ta det \u00f6versta kr\u00e4miga lagret p\u00e5 fet kokosmj\u00f6lk, l\u00e4gg det i en sk\u00e5l och vispa med elvisp. Anv\u00e4nd ej vattnet.
\n3. Blanda den kokta gr\u00f6ten med kokosgr\u00e4dde (spara n\u00e5gon msk av kokosgr\u00e4dden som du kan sedan toppa med)<\/em>, kardemumma, kanel, vanilj, salt, agave sirap och apelsinzest. Smaka av och ha eventuellt i mer krydda, s\u00f6tning eller apelsin efter behag. L\u00e5t g\u00e4rna bovetekr\u00e4men st\u00e5 ett tag s\u00e5 att smakerna f\u00e5r s\u00e4tta sig.
\n4. Krossa pepparkakor genom att antingen mortla dom l\u00e4tt eller l\u00e4gg dom i en p\u00e5se och krama om med handen tills du har ett crunch.
\n5. L\u00e4gg sedan upp det kr\u00e4miga bovetet varvat med pepparkakscrunchet i ett serveringsglas, avsluta med en klick kokosgr\u00e4dde, n\u00e5gra skivor fikon, hackade hasseln\u00f6tter och lite ringlad avage sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri och utan \u00e4gg.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

\u00c5h himlen i munnen h\u00f6rni! Det h\u00e4r \u00e4r en s\u00e5 nedrans god efterr\u00e4tt att jag inte vet vad. Passar perfekt som dessert p\u00e5 julbordet. Kardemumma, kanel, vanilj, apelsin + kr\u00e4mig kokosgr\u00e4dde och milt bovete med en touch av salt tillsammans med pepparkakscrunch och ljuva fikon. Underbar kombo! INGREDIENSER i mitt fall gav detta 2 portioner 2 dl kokt helt bovete, alt. 2 dl kokt krossat… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29657,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[49,30,28,304,35,38,39,42,44],"tags":[399,312],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13787"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13787"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13787\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29657"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13787"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13787"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13787"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}