{"id":13631,"date":"2015-12-08T06:00:00","date_gmt":"2015-12-08T05:00:00","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13631"},"modified":"2016-11-06T17:44:28","modified_gmt":"2016-11-06T15:44:28","slug":"gudagod-mejerifri-knack-med-flingsalt","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/12\/08\/gudagod-mejerifri-knack-med-flingsalt\/","title":{"rendered":"Gudagod mejerifri kn\u00e4ck med flingsalt"},"content":{"rendered":"

\"mejerifri_knack_1\"<\/a>\"mejerifri_knack_3\"<\/a>Jag \u00e4r inte alls mycket f\u00f6r sm\u00e5godis och \u00e4r s\u00e4llan den som sitter med chokladasken i kn\u00e4t p\u00e5 julafton. Jag vet inte varf\u00f6r men det faller mig bara inte i smaken, helt enkelt. Det godis jag tycker om ska smaka mycket. Och som ni kanske f\u00f6rst\u00e5r vid det h\u00e4r laget g\u00e4rna vara hemmagjort ocks\u00e5. Det blir liksom godare d\u00e5, om du fr\u00e5gar mig. S\u00e5 med andra ord – hemmagjord kn\u00e4ck, br\u00e4ck och kola.. Mmm, mums! D\u00e5 njuter jag verkligen. Jag hoppas att ni ska gilla detta ljuvliga mejerifria kn\u00e4ckrecept lika mycket som jag g\u00f6r!<\/p>\n

INGREDIENSER<\/strong><\/h3>\n

Smeten r\u00e4cker till 20-30 kn\u00e4ckformar beroende p\u00e5 hur mycket du v\u00e4ljer att fylla dom<\/em><\/p>\n

1\/2 dl kokossocker
\n2 dl valfri mejerifri gr\u00e4dde, jag anv\u00e4nde 1 del fet kokosmj\u00f6lk och 1 del havregr\u00e4dde*, men det g\u00e5r ocks\u00e5 bra med t.ex sojagr\u00e4dde eller enbart fet kokosmj\u00f6lk<\/em>
\n3 msk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning, t.ex honung<\/em>
\n1-2 msk kokosolja,\u00a0beroende p\u00e5 hur mycket som g\u00e5r in i kn\u00e4cksmeten, b\u00f6rja med att vispa ner 1 msk<\/em><\/p>\n

Flingsalt att toppa med<\/p>\n

DU BEH\u00d6VER<\/strong><\/h3>\n

En stor och vid kastrull
\nMinst 20 st kn\u00e4ckformar
\n<\/em>Ett glas med iskallt vatten<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. Koka upp kokossocker, gr\u00e4dde och agave sirap i en stor\u00a0och vid kastrull.
\n2. L\u00e5t koka upp. Det kommer att\u00a0bildas ett relativt h\u00f6gt skum och d\u00e4rav \u00e4r det viktigt att du anv\u00e4nder\u00a0dig av en stor och vid kastrull.
\n3. N\u00e4r den kokat upp s\u00e4nker du plattan till medell\u00e5gv\u00e4rme och l\u00e5ter kn\u00e4cksmeten puttra i ca 15-30 min, eller tills den tjocknar och b\u00f6rjar bli seg. R\u00f6r om d\u00e5 och d\u00e5 s\u00e5\u00a0den inte br\u00e4nner fast. N\u00e4r kn\u00e4cksmeten b\u00f6rjar bli tjock och seg kan du g\u00f6ra ett kulprov d\u00e5 och d\u00e5 genom att ta en liten tsk kn\u00e4ck och h\u00e4lla i ett glas med iskallt vatten. Om du kan forma en liten kula av kn\u00e4cken n\u00e4r den svalnat i vattnet \u00e4r den f\u00e4rdig. Annars kokar du ett tag till. N\u00e4r du enligt kulprovet har en bra kn\u00e4cksmet tar du av kn\u00e4cken fr\u00e5n plattan, har du i 1-2 msk kokosolja och vispar ner kokosoljan ordentligt.
\n4. H\u00e4ll genast upp kn\u00e4cksmeten i kn\u00e4ckformar,\u00a0toppa med lite flingsalt och st\u00e4ll in i kylsk\u00e5pet i 1-2 timmar\u00a0eller tills den stelnat. Hoppas att det ska smaka!<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Den h\u00e4r gudomliga kn\u00e4cken \u00e4r mejerifri, raffinerat sockerfri, glutenfri*, utan \u00e4gg och utan n\u00f6tter.<\/p>\n

*Havre i sig \u00e4r naturligt glutenfritt, men behandlas ofta med produkter som inneh\u00e5ller gluten. D\u00e4rav kan havreprodukter som inte \u00e4r m\u00e4rkta ”glutenfritt” inneh\u00e5lla gluten. F\u00f6r mig personligen g\u00e5r det bra med havre, men om du vet med dig att du eller den du ska bjuda kn\u00e4cken p\u00e5 inte t\u00e5l havre \u00e4r det bara att du utesluter den och att du t.ex anv\u00e4nder enbart kokosmj\u00f6lk.\u00a0<\/em><\/p>\n

L\u00c4S OCKS\u00c5<\/h4>\n

Lingonkn\u00e4ck (klick)<\/em><\/a>
\n
Snickerskn\u00e4ck (klick)<\/a><\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jag \u00e4r inte alls mycket f\u00f6r sm\u00e5godis och \u00e4r s\u00e4llan den som sitter med chokladasken i kn\u00e4t p\u00e5 julafton. Jag vet inte varf\u00f6r men det faller mig bara inte i smaken, helt enkelt. Det godis jag tycker om ska smaka mycket. Och som ni kanske f\u00f6rst\u00e5r vid det h\u00e4r laget g\u00e4rna vara hemmagjort ocks\u00e5. Det blir liksom godare d\u00e5, om du fr\u00e5gar mig. S\u00e5 med… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":17974,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,28,304,35,38,39,40,42,44],"tags":[1372],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13631"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13631"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13631\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/17974"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13631"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13631"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13631"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}