{"id":13629,"date":"2015-11-29T06:00:57","date_gmt":"2015-11-29T05:00:57","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13629"},"modified":"2016-11-06T19:54:43","modified_gmt":"2016-11-06T17:54:43","slug":"pepparkakor-glutenfria-mejerifria-raffinerat-sockerfria-utan-agg-veganska","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/11\/29\/pepparkakor-glutenfria-mejerifria-raffinerat-sockerfria-utan-agg-veganska\/","title":{"rendered":"Pepparkakor \/ Glutenfria, mejerifria, raffinerat sockerfria, utan \u00e4gg, veganska"},"content":{"rendered":"

\"pepparkaksdeg\" \"glutenfri_pepparkaksdeg\"\"glutenfri_pepparkaksdeg_3\"\"glutenfria_veganska_pepparkakor_2\"<\/a>Trevlig f\u00f6rsta advent p\u00e5 er alla fina l\u00e4sare! H\u00e4r kommer ett recept p\u00e5 pepparkakor dagen till \u00e4ra. Det liknar receptet jag publicerade f\u00f6rra \u00e5ret, men med lite modifikation har receptet blivit veganskt. Jag hoppas att ni tycker om dom! Ber\u00e4tta g\u00e4rna om ni provar att baka. Jag skulle verkligen rekommendera att avnjuta dom tillsammans med hjortrongl\u00f6gg (klick)<\/em><\/strong><\/a> och en lussebulle (klick)<\/em><\/strong><\/a>. Ett hett tips \u00e4r att spara undan en lite klump med pepparkaksdeg, 40 g f\u00f6r att vara exakt, till ett recept jag kommer l\u00e4gga upp om n\u00e5gra dagar.<\/p>\n

INGREDIENSER PEPPARKAKOR<\/strong><\/h3>\n

Degen ger ca 30 st pepparkakor beroende p\u00e5 hur stora och tjocka du g\u00f6r dom<\/em><\/p>\n

2 dl mandelmj\u00f6l
\n1\/2 dl potatismj\u00f6l
\n1 dl quinoamj\u00f6l, alt. t.ex majsmj\u00f6l, bovetemj\u00f6l eller r\u00e5rismj\u00f6l<\/em>
\n1 1\/2 tsk bikarbonat
\n1 1\/4 tsk mald kanel
\n1 1\/4 tsk mald ingef\u00e4ra
\n1 1\/4 tsk mald nejlika
\n1 tsk mald kardemumma, kan uteslutas<\/em>
\n1 nypa vanilj, kan uteslutas<\/em>
\n1\/2 tsk himalayasalt
\n70 g kokosolja alt. ghee eller sm\u00f6r<\/em>
\n1\/2 dl agavesirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n2 msk kokossocker, alt. annan valfri s\u00f6tning<\/em><\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. Blanda alla torra ingredienser.
\n2. Sm\u00e4lt kokosolja, salt, agave sirap, kokossocker och kryddor i en kastrull p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme. Blanda sedan med dom torra ingredienserna till en j\u00e4mn deg.
\n3. L\u00e5t degen st\u00e5 i kylsk\u00e5pet \u00f6ver natten. Smakerna s\u00e4tter sig v\u00e4ldigt fint d\u00e5 och degen blir l\u00e4tt att jobba med.
\n4. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 175 C.
\n5. Dela degen i 4 delar och kavlar ut varje del mellan tv\u00e5 bakpl\u00e5tspapper. L\u00e4gg dom utkavlade delarna som du inte jobbar med i kylsk\u00e5pet. Ta bort det \u00f6versta bakpl\u00e5tspappret och stansa sedan ut pepparkakor. Ta med hj\u00e4lp av en kniv bort \u00f6verfl\u00f6dig deg.
\n6. Dra \u00f6ver bakpl\u00e5tspappret med dom utstansade pepparkakorna p\u00e5 en pl\u00e5t och gr\u00e4dda dom i mitten av ugnen i 4-10 minuter beroende p\u00e5 hur tunna eller tjocka du g\u00f6r dom. H\u00e5ll koll, pepparkakor har en tendens att br\u00e4nnas fort.
\n7. L\u00e4gg sedan den \u00f6verfl\u00f6diga degen i kylsk\u00e5pet medan du tar ut n\u00e4sta utkavlade deg och forts\u00e4tter stansa ut pepparkakor. N\u00e4r du gjort alla tre degar kavlar du ut den kvarst\u00e5ende degen mellan tv\u00e5 bakpl\u00e5tspapper och upprepar sedan proceduren tills du inte har n\u00e5gon deg kvar. Jag brukar dock alltid \u00e4ta den sista degklumpen, b\u00e5de f\u00f6r att det \u00e4r gott och f\u00f6r att jag tr\u00f6ttnar p\u00e5 att stansa kakor.
\n8. L\u00e5t kakorna svalna helt p\u00e5 galler innan servering. Krispigast och godast blir pepparkakorna om du f\u00f6rvarar dom i kylsk\u00e5p.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Dessa godingar till pepparkakor \u00e4r glutenfria, raffinerat sockerfria, mejerifria (om du v\u00e4ljer kokosolja), utan \u00e4gg och utan n\u00f6tter.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Trevlig f\u00f6rsta advent p\u00e5 er alla fina l\u00e4sare! H\u00e4r kommer ett recept p\u00e5 pepparkakor dagen till \u00e4ra. Det liknar receptet jag publicerade f\u00f6rra \u00e5ret, men med lite modifikation har receptet blivit veganskt. Jag hoppas att ni tycker om dom! Ber\u00e4tta g\u00e4rna om ni provar att baka. Jag skulle verkligen rekommendera att avnjuta dom tillsammans med hjortrongl\u00f6gg (klick) och en lussebulle (klick). Ett hett tips \u00e4r… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29671,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,28,304,1102,35,38,39,42],"tags":[981],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13629"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13629"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13629\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29671"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13629"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13629"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13629"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}