{"id":13627,"date":"2015-11-26T06:00:46","date_gmt":"2015-11-26T05:00:46","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13627"},"modified":"2016-11-06T19:56:12","modified_gmt":"2016-11-06T17:56:12","slug":"glutenfria-lussebullar-steg-for-stegbilder","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/11\/26\/glutenfria-lussebullar-steg-for-stegbilder\/","title":{"rendered":"Glutenfria lussebullar \/ + steg – f\u00f6r stegbilder"},"content":{"rendered":"

\"ingredienser_glutenfria_lussebullar\" \"glutenfria_lussebullar_1\" \"glutenfri_lussebulledeg\" \"hemmagjord_mandelfyllning\" \"glutenfri_lussebulledeg_2\" \"glutenfri_lussebulledeg_3\" \"glutenfria_lussebullar_2\" \"glutenfri_lussebulledeg_4\" \"glutenfria_lussebullar_4\"Lussebullar, lussekatter, saffransbullar.. K\u00e4rt barn har m\u00e5nga namn. H\u00e4r kommer min version av glutenfria lussebullar\/lussekatter. Det \u00e4r snarlikt receptet jag publicerade f\u00f6rra \u00e5ret (klick)<\/em><\/a>, men med lite \u00e4ndringar och finjusteringar. Hoppas att det ska smaka!<\/p>\n

INGREDIENSER<\/strong><\/h3>\n

Receptet ger ca 16-20 st lussebullar beroende p\u00e5 hur stora du g\u00f6r dom<\/em><\/p>\n

3 \u00e4gg<\/p>\n

2 dl fet kokosmj\u00f6lk (200g)
\n3 msk kokosolja alt. sm\u00f6r eller ghee<\/em>
\n1 rej\u00e4l nypa himalayasalt
\n3 msk kokossocker
\n4 msk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n1 g saffran<\/p>\n

1 dl kokosmj\u00f6l
\n1 dl mandelmj\u00f6l
\n1 dl + 1 msk potatismj\u00f6l, samt n\u00e5gra msk till utbakning<\/em>
\n2 msk + 1 tsk fiberhusk
\n2 tsk bakpulver<\/p>\n

1 \u00e4ggula att pensla med
\nEvenutellt russin att toppa med<\/p>\n

FYLLNING<\/strong><\/h3>\n

1 1\/2 dl mandelmj\u00f6l
\n2 msk fet kokosmj\u00f6lk, rumsvarm
\n2 tsk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n1 nypa \u00e4kta vaniljpulver<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. Blanda ihop kokosmj\u00f6lk, kokosolja, kokossocker, agave sirap, salt och saffran i en kastrull p\u00e5 svag v\u00e4rme. Ta av kastrullen fr\u00e5n plattan s\u00e5 blandningen f\u00e5r svalna.
\n2. Blanda sedan alla torra ingredienser.
\n3. Vispa \u00e4ggen luftiga med elvisp.
\n4. Blanda sedan ihop samtliga ingredienser till en j\u00e4mn tjock smet. Du kan med f\u00f6rdel sikta i dom torra ingredienserna om du vill, men det \u00e4r inget m\u00e5ste.
\n5. R\u00f6r tills degen b\u00f6rjar sl\u00e4ppa n\u00e5got fr\u00e5n kanterna, den ska fortfarande vara kladdig. Pudra lite potatismj\u00f6l p\u00e5 och s\u00e4tt i kylsk\u00e5pet i 45-60 min. Under g\u00f6r du i ordning mandelfyllningen genom att blanda alla ingredienser i en sk\u00e5l till en kr\u00e4mig massa, st\u00e4ll sedan i kylsk\u00e5p.
\n6. N\u00e4r det g\u00e5tt 45-60 tar du ut degen ur kylsk\u00e5pet, pudrar lite potatismj\u00f6l p\u00e5 din arbetsyta (jag har en bakduk) och lossar degen fr\u00e5n bunken och l\u00e4gger den p\u00e5 arbetsytan. Den kommer fortfarande att vara kladdig och ska vara kladdig.
\n7. Dela degen i 2 delar som du rullar till tv\u00e5 avl\u00e5nga l\u00e4ngder. Dela l\u00e4ngderna till 8-10 bitar vardera. Om du vill kan du st\u00e4lla in den halva du inte jobbar med i kylsk\u00e5pet.
\n8. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 250 C.
\n9. Bl\u00f6t h\u00e4nderna i kallt vattnet och ta en bit deg som du plattar ut i din hand och fyller med mandelfyllningen. Rulla sedan ihop den i handen och forma till en lussebulle. L\u00e4gg p\u00e5 en pl\u00e5t med bakpl\u00e5tspapper och upprepa tills du inte har n\u00e5gon deg kvar. Bl\u00f6t h\u00e4nderna mellan varje lussebulle. Ett tips \u00e4r att ha en sk\u00e5l med vatten d\u00e4r du st\u00e5r och jobbar som du kan doppa h\u00e4nderna i. F\u00f6rs\u00f6k ocks\u00e5 att arbeta snabbt, degen \u00e4r mest l\u00e4tthanterlig n\u00e4r den \u00e4r sval.
\n10. Pensla bullarna med en \u00e4ggula och toppa eventuellt med russin. Jag toppade n\u00e5gra av mina med gula russin.
\n11. S\u00e4nk ugnen till 200 C och s\u00e4tt in pl\u00e5ten i mitten av ugnen, h\u00e4ll 1 msk vatten i botten av ugnen och st\u00e4ng luckan fort. Vattnet bildas till \u00e5nga och ger lussebullarna en fin f\u00e4rg. Gr\u00e4dda i ca 10-17 minuter beroende p\u00e5 hur stora du gjort dom. F\u00f6rvara bullarna i kylsk\u00e5pet eller i frysen. Godast \u00e4r dom om du v\u00e4rmer p\u00e5 dom innan du ska servera dom om dom legat en natt i kylsk\u00e5p.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.<\/p>\n

IST\u00c4LLET F\u00d6R<\/strong><\/h3>\n

Jag har inte provat att g\u00f6ra bullarna med andra mj\u00f6lsorter, men det b\u00f6r absolut g\u00e5 fint att byta ut om det \u00e4r n\u00e5got du inte t\u00e5l\/vill anv\u00e4nda. Anv\u00e4nd bilderna i inl\u00e4gget som guide f\u00f6r konsistens.<\/p>\n

TIPS!<\/strong><\/h3>\n

Om du vill ha ett veganskt recept p\u00e5 saffransbullar rekommenderar jag mina saffranssnurror (klick)<\/em><\/a><\/strong> som \u00e4r himmelskt goda.<\/p>\n

SE OCKS\u00c5<\/strong><\/h3>\n

Varm, kr\u00e4mig mandelmj\u00f6lk med saffran och bl\u00e5b\u00e4r (klick)<\/em><\/a>
\n
Kr\u00e4migt julgodis med smak av saffran, choklad och pepparkaka (klick)<\/em><\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Lussebullar, lussekatter, saffransbullar.. K\u00e4rt barn har m\u00e5nga namn. H\u00e4r kommer min version av glutenfria lussebullar\/lussekatter. Det \u00e4r snarlikt receptet jag publicerade f\u00f6rra \u00e5ret (klick), men med lite \u00e4ndringar och finjusteringar. Hoppas att det ska smaka! INGREDIENSER Receptet ger ca 16-20 st lussebullar beroende p\u00e5 hur stora du g\u00f6r dom 3 \u00e4gg 2 dl fet kokosmj\u00f6lk (200g) 3 msk kokosolja alt. sm\u00f6r eller ghee 1 rej\u00e4l… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29674,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[49,30,28,304,35,63,38,44],"tags":[1246],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13627"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13627"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13627\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29674"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13627"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13627"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13627"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}