{"id":13606,"date":"2015-11-09T15:30:57","date_gmt":"2015-11-09T14:30:57","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13606"},"modified":"2018-05-02T15:29:47","modified_gmt":"2018-05-02T13:29:47","slug":"appelpaj-glutenfri-och-vegansk","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/11\/09\/appelpaj-glutenfri-och-vegansk\/","title":{"rendered":"Recept: glutenfri och vegansk \u00e4ppelpaj"},"content":{"rendered":"

\"glutenfri_vegansk_appelpaj_hurbrasomhelst_6\"<\/a>\"glutenfri_vegansk_appelpaj_hurbrasomhelst_2\" \"glutenfri_vegansk_appelpaj_hurbrasomhelst_3\"<\/a> \"glutenfri_vegansk_appelpaj_hurbrasomhelst_4\"<\/a> \"glutenfri_vegansk_appelpaj_hurbrasomhelst_1\"<\/a> \"glutenfri_vegansk_appelpaj_hurbrasomhelst_7\"<\/a> \"glutenfri_vegansk_appelpaj_hurbrasomhelst_5\"<\/a>Den h\u00e4r godingen till \u00e4ppelpaj serverades till min k\u00e4ra pappa ig\u00e5r p\u00e5 fars dag. Tillsammans med en galet god kladdkaka som min storasyster Agnes hade bakat. Jag har l\u00e4nge t\u00e4nkt g\u00f6ra en s\u00e5dan h\u00e4r typ av \u00e4ppelpaj och sp\u00e5nat och skissat p\u00e5 ett recept. Det h\u00e4r \u00e4r resultatet av den f\u00f6rsta skissen och jag \u00e4r helt klart mycket n\u00f6jd! Mjuk, lite tuggig (p\u00e5 ett bra s\u00e4tt), precis lagom s\u00f6t (om du fr\u00e5gar mig) och framf\u00f6rallt med en himmelsk smak av kanel. Dessutom glutenfri och vegansk. Prova den g\u00e4rna och ber\u00e4tta vad ni tycker om den!<\/p>\n

INGREDIENSER<\/strong><\/h3>\n

2 msk chiafr\u00f6n blandat med 6 msk vatten
\n4 mindre \u00e4pplen
\nLite citronsaft<\/p>\n

2 msk hasseln\u00f6tsmj\u00f6l
\n2 msk kokosmj\u00f6l
\n4 msk durramj\u00f6l
\n1 msk fiberhusk
\n2 tsk bakpulver
\n2 msk kokosflingor, kan <\/em>uteslutas<\/i><\/p>\n

1 dl valfri mj\u00f6lk, jag anv\u00e4nde havremj\u00f6lk<\/em>
\n2 msk kokosolja
\n2 tsk kanel
\n1 tsk kardemumma
\n1 nypa vanilj
\n1 nypa salt
\n7 urk\u00e4rnade dadlar<\/p>\n

Agave sirap (alt. annan valfri flytande s\u00f6tning),\u00a0<\/em>flingsalt och kanel att toppa med<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 190C.
\n2. Blanda chiafr\u00f6n och vatten tills alla chiafr\u00f6n \u00e4r t\u00e4ckta med v\u00e4tska. R\u00f6r om d\u00e5 och d\u00e5 tills du har en gel\u00e9aktig massa.
\n3. Blanda sedan alla torra ingredienser.
\n4. I en kastrull, blanda mj\u00f6lk, kokosolja, kanel, kardemumma, vanilj och salt p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme tills kokosoljan sm\u00e4lt. I en mixer eller med en stavmixer mixa du sedan v\u00e4tskan med dadlarna till en sl\u00e4t smet. Mixa sedan \u00e4ven ner chiafr\u00f6na.
\n5. Blanda smeten med dom torra ingredienserna och l\u00e5t degen st\u00e5 i kylen i 30 min.
\n6. N\u00e4r det n\u00e4stan g\u00e5tt 30 minuter skivar du \u00e4pplena och pressar lite citronsaft p\u00e5 dom. Detta dels f\u00f6r att dom inte ska bli bruna och dels f\u00f6r att det enligt mig lyfter smakerna.
\n7. Kavla ut degen mellan tv\u00e5 bakpl\u00e5tspapper, l\u00e5t den vara minst 3-4 mm tjock. Om den \u00e4r f\u00f6r tunn blir den sv\u00e5r att vika \u00f6ver.\u00a0L\u00e4gg p\u00e5 \u00e4pplen i en rund ring. F\u00e4ll \u00f6ver degkanterna \u00f6ver 8. \u00e4pplena. Ha p\u00e5 n\u00e5gra puffar kanel, ringla lite agavesirap p\u00e5 och str\u00f6ssla lite flingsalt \u00f6ver. Gr\u00e4dda sedan i ca 30 min.
\n9. Servera f\u00f6rslagsvis med valfri vispad gr\u00e4dde. Jag anv\u00e4nde kokosgr\u00e4dde.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan \u00e4gg.<\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Den h\u00e4r godingen till \u00e4ppelpaj serverades till min k\u00e4ra pappa ig\u00e5r p\u00e5 fars dag. Tillsammans med en galet god kladdkaka som min storasyster Agnes hade bakat. Jag har l\u00e4nge t\u00e4nkt g\u00f6ra en s\u00e5dan h\u00e4r typ av \u00e4ppelpaj och sp\u00e5nat och skissat p\u00e5 ett recept. Det h\u00e4r \u00e4r resultatet av den f\u00f6rsta skissen och jag \u00e4r helt klart mycket n\u00f6jd! Mjuk, lite tuggig (p\u00e5 ett bra… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30531,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[49,30,28,35,63,27,38,39,42,44],"tags":[1203,553],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13606"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13606"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13606\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30531"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13606"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13606"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13606"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}