{"id":13551,"date":"2015-11-10T06:00:44","date_gmt":"2015-11-10T05:00:44","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13551"},"modified":"2018-09-14T15:52:10","modified_gmt":"2018-09-14T13:52:10","slug":"rostat-brod-med-kramig-sojafars-och-korianderhummus","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/11\/10\/rostat-brod-med-kramig-sojafars-och-korianderhummus\/","title":{"rendered":"Rostat br\u00f6d med kr\u00e4mig sojaf\u00e4rs och korianderhummus"},"content":{"rendered":"

\"toast_sojafars_korianderhummus_3\"<\/a> \"toast_sojafars_korianderhummus_2\"<\/a>Det har v\u00e4l knappats g\u00e5tt att undg\u00e5 att lingon – och zucchinibr\u00f6det (klick)<\/em><\/a> har g\u00e5tt och blivit lite av en favorit f\u00f6r mig. H\u00e4r serverar jag det rostat med en kr\u00e4mig sojaf\u00e4rs och en korianderhummus. Dessv\u00e4rre var jag alldeles f\u00f6r hungrig f\u00f6r att minnas m\u00e5tten p\u00e5 det jag hade i sojaf\u00e4rsen, men jag minns i alla fall ingredienserna.\u00a0Och receptet p\u00e5 korianderhummusen kan jag (tror jag) utantill, s\u00e5 h\u00e4r kommer det!<\/p>\n

KR\u00c4MIG SOJAF\u00c4RS<\/strong><\/h3>\n

Gul l\u00f6k
\nVitl\u00f6k
\nSojaf\u00e4rs
\nHavregr\u00e4dde
\nKrossade tomater
\nVitt vin, jag anv\u00e4nde Barrels and Drums alkoholfria som finns i dom flesta v\u00e4lsorterade mataff\u00e4rer<\/em>
\n\u00d6rtsalt
\nSvartpeppar
\nAgave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\nCitronsaft<\/p>\n

Kokosolja att steka i<\/p>\n

TILLBEH\u00d6R<\/strong><\/h3>\n

F\u00e4rsk koriander
\nTunt skivad r\u00f6dl\u00f6k<\/p>\n

KORIANDERHUMMUS<\/strong><\/h3>\n

500 g kokta kik\u00e4rtor
\nSpad fr\u00e5n kik\u00e4rtorna alternativt vatten
\n1 stor vitl\u00f6ksklyfta
\nSaften av 1\/2 citron
\n1 tsk agave sirap
\nSalt och peppar efter behag
\nEn stor handfull f\u00e4rsk koriander<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. Stek l\u00f6k och vitl\u00f6k i kokosolja p\u00e5 medell\u00e5g v\u00e4rme tills dom mjuknat. Ha sedan i sojaf\u00e4rs, havregr\u00e4dde, krossade tomater, vitt vin (jag anv\u00e4nde Barrels and Drums alkoholfria som finns i dom flesta v\u00e4lsorterade mataff\u00e4rer), <\/em>\u00f6rtsalt, svartpeppar, agave sirap, citronsaft och l\u00e5t det puttra p\u00e5 medell\u00e5g v\u00e4rme s\u00e5 att alla smaker f\u00e5r s\u00e4tta sig.
\n2. Mixa alla ingredienser till korianderhummusen, ha i lite i taget av spaden fr\u00e5n kik\u00e4rtorna (alternativt vatten), tills du har \u00f6nskad konsistens p\u00e5 hummusen. Smaka av och ha eventuellt i mer av n\u00e5gon av ingredienserna efter tycke och smak.
\n3. Rosta
lingon – och zucchinibr\u00f6det<\/em><\/a> i en stekpanna eller br\u00f6drost.
\n4. Smaka av sojaf\u00e4rsen. L\u00e4gg upp br\u00f6det p\u00e5 en tallrik och ha p\u00e5 sojaf\u00e4rs, korianderhummus, f\u00e4rsk koriander och tunt skivad r\u00f6dl\u00f6k. F\u00e4rdigt! Smaklig m\u00e5ltid.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Det har v\u00e4l knappats g\u00e5tt att undg\u00e5 att lingon – och zucchinibr\u00f6det (klick) har g\u00e5tt och blivit lite av en favorit f\u00f6r mig. H\u00e4r serverar jag det rostat med en kr\u00e4mig sojaf\u00e4rs och en korianderhummus. Dessv\u00e4rre var jag alldeles f\u00f6r hungrig f\u00f6r att minnas m\u00e5tten p\u00e5 det jag hade i sojaf\u00e4rsen, men jag minns i alla fall ingredienserna.\u00a0Och receptet p\u00e5 korianderhummusen kan jag (tror jag)… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30608,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[235,74,30,28,33,34,35,61,36,27,395,38,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13551"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13551"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13551\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30608"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13551"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13551"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13551"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}