{"id":13550,"date":"2015-11-06T16:51:12","date_gmt":"2015-11-06T15:51:12","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13550"},"modified":"2018-11-17T16:20:38","modified_gmt":"2018-11-17T14:20:38","slug":"chokladbitar-med-hasselnotter-toppade-med-lingon-och-limegradde","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/11\/06\/chokladbitar-med-hasselnotter-toppade-med-lingon-och-limegradde\/","title":{"rendered":"Chokladbitar med hasseln\u00f6tter toppade med lingon"},"content":{"rendered":"

\"kokosgradde_hurbrasomhelst_1\"<\/a>\"chokladbitar_hurbrasomhelst\"<\/a> \"kokosgradde_lingonpulver_hurbrasomhelst_1\"<\/a>\"kokosgradde_lingonpulver_hurbrasomhelst_2\"<\/a> \"chokladbitar_lingon_lime_gradde_hurbrasomhelst_1\"<\/a>\"chokladbitar_lingon_lime_gradde_hurbrasomhelst_2\"<\/a><\/p>\n

Chokladbitar med hasseln\u00f6tter i, toppade med lingon – och limegr\u00e4dde. Ja ni k\u00e4ra l\u00e4sare, den h\u00e4r kombinationen av s\u00f6t choklad som smakar hasseln\u00f6t med syrlig lingon – och limegr\u00e4dde till – perfekt! S\u00e5 himla gott. Och jag tycker att det \u00e4r perfekt med den h\u00e4r typen av munsbit, f\u00f6r det r\u00e4cker just med en munsbit sen \u00e4r, i alla fall jag, n\u00f6jd och bel\u00e5ten. Passar perfekt att ha till till kaffe eller te, eller varf\u00f6r inte som en del av dessertbordet p\u00e5 julafton. I vanlig ordning \u00e4r det ett v\u00e4ldigt enkelt recept dessutom.\u00a0Hoppas det ska smaka!<\/p>\n

CHOKLADBITAR<\/strong><\/h3>\n

3 dl blandade n\u00f6tter, jag anv\u00e4nde h\u00e4lften mandel och h\u00e4lften hasseln\u00f6tter<\/em>
\n100 g m\u00f6rk choklad, enligt mitt tycke och smak minst 70% kakao, alternativt en helt RAW choklad<\/em>
\n3 msk kokosolja
\n1 nypa salt
\n4 dadlar<\/p>\n

LINGON – OCH LIMEGR\u00c4DDE<\/strong><\/h3>\n

2 dl kokosgr\u00e4dde, det \u00f6versta lagret av fet kokosmj\u00f6lk<\/em>
\nRivet skal av 1 lime
\n2 tsk lingonpulver, finns i v\u00e4lsorterade mataff\u00e4rer och i h\u00e4lsokostbutiker<\/em>
\n1- 1 1\/2 tsk agave sirap, mer efter behag,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em><\/em><\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. Mixa alla ingredienser till chokladbitarna i en mixer tills du har en sl\u00e4t smet.
\n2. Kl\u00e4 en burk\/form med bakpl\u00e5tspapper. Min var ca 15×10 cm. H\u00e4ll upp smeten i en burken och st\u00e4ll in den i frysen f\u00f6r att stelna.
\n3. Vispa kokosgr\u00e4dden fluffig. Ha d\u00e4refter i lime, lingonpulver och agave sirap och vispa igen. L\u00e4s mer om hur du vispar kokosgr\u00e4dde
h\u00e4r (klick)<\/em><\/a>.
\n4. N\u00e4r chokladen stelnad tar du fram den ur frysen och sk\u00e4r bitar av den. Spritsa p\u00e5 lingon – och limegr\u00e4dden. Toppa eventuellt med lingon och limeskal. Du kan s\u00e5klart ocks\u00e5 klicka p\u00e5 gr\u00e4dden ist\u00e4llet f\u00f6r att spritsa p\u00e5 den.<\/p>\n

F\u00d6RVARING<\/strong><\/h3>\n

F\u00f6rvara chokladbitarna och lingon – och limegr\u00e4dden i kylen. Du kan ocks\u00e5 f\u00f6rvara chokladbitarna i frysen om du vill att dom h\u00e5ller l\u00e4nge eller planerar att servera dom l\u00e4ngre fram.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Chokladbitarna och lingon – och limegr\u00e4dden \u00e4r glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri och utan \u00e4gg. Kan g\u00f6ras utan n\u00f6tter genom att anv\u00e4nda t.ex solrosfr\u00f6n och pumpak\u00e4rnor ist\u00e4llet f\u00f6r n\u00f6tter.<\/p>\n

Inl\u00e4gget \u00e4r ett samarbete med Kenwood \/\u00a0Blend-X Pro Blender<\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Chokladbitar med hasseln\u00f6tter i, toppade med lingon – och limegr\u00e4dde. Ja ni k\u00e4ra l\u00e4sare, den h\u00e4r kombinationen av s\u00f6t choklad som smakar hasseln\u00f6t med syrlig lingon – och limegr\u00e4dde till – perfekt! S\u00e5 himla gott. Och jag tycker att det \u00e4r perfekt med den h\u00e4r typen av munsbit, f\u00f6r det r\u00e4cker just med en munsbit sen \u00e4r, i alla fall jag, n\u00f6jd och bel\u00e5ten. Passar… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29678,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[45,49,30,347,28,304,35,63,201,38,39,42,44],"tags":[312],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13550"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13550"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13550\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29678"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13550"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13550"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13550"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}