{"id":13518,"date":"2015-11-02T14:10:30","date_gmt":"2015-11-02T13:10:30","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13518"},"modified":"2018-10-14T22:42:50","modified_gmt":"2018-10-14T20:42:50","slug":"pumpasoppa-med-koriander-och-jordnotssmor","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/11\/02\/pumpasoppa-med-koriander-och-jordnotssmor\/","title":{"rendered":"Pumpasoppa med koriander och jordn\u00f6tssm\u00f6r"},"content":{"rendered":"

\"pumpasoppa_med_koriander_chili_jordnot_hurbrasomhelst_1\"<\/a> \"pumpasoppa_med_koriander_chili_jordnot_hurbrasomhelst_2\"<\/a> \"pumpasoppa_med_koriander_chili_jordnot_hurbrasomhelst_3\"<\/a><\/p>\n

Jag \u00e4r ju v\u00e4ldans svag f\u00f6r kombinationen lime, koriander, jordn\u00f6t och chili. Den h\u00e4r soppan \u00e4r verkligen s\u00e5 otroligt enkel att g\u00f6ra och framf\u00f6rallt s\u00e5 himla god. Pumpa i alla former \u00e4r s\u00e5 tacksamt att jobba med tycker jag. Det \u00e4r enkelt, ger en god (neutral) smak och konsistens, g\u00e5r att anv\u00e4nda i mycket och h\u00e5ller l\u00e4nge i kylen.<\/p>\n

INGREDIENSER\u00a0<\/strong><\/h3>\n

1-2 portioner<\/em><\/p>\n

320 g gr\u00f6n eller<\/em> vit pumpa
\n\u00d6rtsalt
\nChiliflingor, efter behag beroende p\u00e5 hur starkt du vill ha det<\/em>
\nOlivolja<\/p>\n

2 dl kokosmj\u00f6lk<\/p>\n

1 liten vitl\u00f6ksklyfta
\n2 msk limesaft
\nRivet skal av 1\/2 lime
\n1 tsk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n1 handfull f\u00e4rsk koriander
\n1 tsk jordn\u00f6tssm\u00f6r
\nEventuellt mer salt,\u00a0jag hade ca 1\/2 tsk \u00f6rtsalt ut\u00f6ver det jag saltade p\u00e5 pumpan<\/em><\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 200C.
\n2. Sk\u00e4r bort skalet fr\u00e5n pumpan, dela den, karva ur k\u00e4rnorna och sk\u00e4r sedan pumpan i mindre bitar. OBS!<\/em> Spara k\u00e4rnorna.
\n3. L\u00e4gg pumpabitarna p\u00e5 en pl\u00e5t, ringla lite olivolja p\u00e5, str\u00f6 \u00f6ver lite chiliflingor och salta med \u00f6rtsalt. Rosta sedan i mitten av ugnen i 30-40 min eller tills bitarna \u00e4r genomgr\u00e4ddade.
\n4. Pilla ur pumpak\u00e4rnorna ur k\u00f6ttet, sk\u00f6lj av dom med vatten och torka sedan av dom med lite hush\u00e5llspapper. Rosta i en torr stekpanna p\u00e5 medell\u00e5g v\u00e4rme tills dom blivit gyllene.
\n5. Koka upp 2 dl kokosmj\u00f6lk och h\u00e4ll sedan den varma v\u00e4tskan i en mixer tillsammans med pumpabitarna och \u00f6vriga ingredeinser till soppan. Mixa tills du har en sl\u00e4t soppa. Smaka av. V\u00e4rm eventuellt p\u00e5 ytterligare i kastrull om du vill ha den varmare.
\n6. Servera f\u00f6rslagsvis med f\u00e4rsk koriander, lite ringlad kokosmj\u00f6lk och rostade pumpafr\u00f6n.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Pumpasoppan \u00e4r glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri och utan \u00e4gg. Jordn\u00f6tssm\u00f6ret kan uteslutas helt f\u00f6r att g\u00f6ra den n\u00f6tfri.<\/p>\n

Inl\u00e4gget \u00e4r ett samarbete med Kenwood \/\u00a0Blend-X Pro Blender<\/em><\/span><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jag \u00e4r ju v\u00e4ldans svag f\u00f6r kombinationen lime, koriander, jordn\u00f6t och chili. Den h\u00e4r soppan \u00e4r verkligen s\u00e5 otroligt enkel att g\u00f6ra och framf\u00f6rallt s\u00e5 himla god. Pumpa i alla former \u00e4r s\u00e5 tacksamt att jobba med tycker jag. Det \u00e4r enkelt, ger en god (neutral) smak och konsistens, g\u00e5r att anv\u00e4nda i mycket och h\u00e5ller l\u00e4nge i kylen. INGREDIENSER\u00a0 1-2 portioner 320 g gr\u00f6n… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30663,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,28,33,35,36,27,448,39,42,44],"tags":[713],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13518"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13518"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13518\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30663"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13518"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13518"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13518"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}