{"id":13431,"date":"2015-10-25T06:00:40","date_gmt":"2015-10-25T05:00:40","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13431"},"modified":"2018-03-14T14:39:37","modified_gmt":"2018-03-14T12:39:37","slug":"mjukt-saftigt-luftigt-och-alldeles-underbart-lingon-och-zucchinibrod","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/10\/25\/mjukt-saftigt-luftigt-och-alldeles-underbart-lingon-och-zucchinibrod\/","title":{"rendered":"Mjukt, saftigt och underbart lingon – och zucchinibr\u00f6d"},"content":{"rendered":"

\"lingon_zucchinibrod_hurbrasomhelst_1\"<\/a>\"lingon_zucchinibrod_hurbrasomhelst_4_\"<\/a>\"lingon_zucchinibrod_hurbrasomhelst_2\"<\/a>Mjukt, saftigt, luftigt och alldeles underbart lingon – och zucchinibr\u00f6d. Yep, ni l\u00e4ste r\u00e4tt, lingon och zucchini i kombination i br\u00f6d \u00e4r en superhit. Glutenfritt, mejerifritt och v\u00e4rldsgott. Blev helt salig av lycka n\u00e4r jag skar f\u00f6rsta biten av br\u00f6det – rykande f\u00e4rskt och varmt. Ins\u00e5g i just den stunden att det dessutom var evigheter sen jag bakade br\u00f6d?! Det blir det \u00e4ndring p\u00e5 nu. N\u00e4r jag fick bre en klick sm\u00f6r p\u00e5 det nybakade br\u00f6det och bara njuta av alla smaker dansade jag happydance i k\u00f6ket. Vad \u00e4r egentligen grejen med det h\u00e4r med br\u00f6d? Varf\u00f6r \u00e4r vi s\u00e5 slaviskt f\u00f6r\u00e4lskade i just nybakat br\u00f6d? Det \u00e4r liksom b\u00e5de lugnande, ger m\u00e5-bra-k\u00e4nslor, inger n\u00e5gon form av trygghet och ja, jag vet inte, fascinerande \u00e4r det i alla fall. Om du \u00e4r sugen p\u00e5 att baka denna s\u00f6ndag \u00e4r det detta recept du ska sl\u00e5 till p\u00e5 om du fr\u00e5gar mig. H\u00e4r kommer det!<\/p>\n

INGREDINSER<\/strong><\/h3>\n

ger 1 br\u00f6d<\/em><\/p>\n

2 1\/2 dl bovetemj\u00f6l
\n2 dl mandelmj\u00f6l
\n1 msk fiberhusk
\n1 tsk bakpulver
\n1 tsk bikarbonat
\nN\u00e5gon nypa salt
\nLite mortlad kummin, kan uteslutas<\/em><\/p>\n

2 \u00e4gg
\n2 msk olivolja eller sm\u00e4lt kokosolja
\n2 dl valfri mj\u00f6lk, jag anv\u00e4nde havremj\u00f6lk
\nRiven zucchini, ca 1 1\/2-2 dl
\n1 dl lingon, frysta eller f\u00e4rska<\/em><\/p>\n

ATT TOPPA MED<\/strong><\/h3>\n

Svarta sesamfr\u00f6n, vita sesamfr\u00f6n, hampafr\u00f6n, vallmofr\u00f6n och lingon att toppa med<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 200C.
\n2. Blanda alla torra ingredienser. Ha d\u00e4refter i \u00e4ggen, mj\u00f6lken, zucchinin och lingonen och blanda ordentligt tills du har en tjock j\u00e4mn smet.
\n3. Kl\u00e4 en br\u00f6dform med bakpl\u00e5tspapper och h\u00e4ll i br\u00f6dsmeten i formen. Toppa eventuellt med sesamfr\u00f6n, hampafr\u00f6n, vallmofr\u00f6n och lingon.
\n4. S\u00e4tt in i mitten av ugnen och gr\u00e4dda i 40-50 minuter. Br\u00f6det \u00e4r klart n\u00e4r det har en krispig yta och k\u00e4nns stumt n\u00e4r du ”klappar” p\u00e5 det p\u00e5 ovansidan.
\n5. L\u00e5t svalna p\u00e5 galler innan servering.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Br\u00f6det \u00e4r glutenfritt och mejerifritt. Kan enkelt g\u00f6ras utan \u00e4gg genom att anv\u00e4nda chia\u00e4gg ist\u00e4llet. 1 msk chiafr\u00f6n + 3 msk vatten som blandas till en gel\u00e9aktig massa motsvarar 1 h\u00f6ns\u00e4gg.<\/p>\n

F\u00d6RVARING<\/strong><\/h3>\n

Jag brukar f\u00f6rvara br\u00f6det i kylsk\u00e5pet. V\u00e4rm p\u00e5 f\u00f6r nybakad k\u00e4nsla. Passar utm\u00e4rkt att rosta ocks\u00e5!\u00a0G\u00e5r \u00e4ven bra att skiva upp och frysa, v\u00e4ldigt l\u00e4mpligt att ta fram och tina sen.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Mjukt, saftigt, luftigt och alldeles underbart lingon – och zucchinibr\u00f6d. Yep, ni l\u00e4ste r\u00e4tt, lingon och zucchini i kombination i br\u00f6d \u00e4r en superhit. Glutenfritt, mejerifritt och v\u00e4rldsgott. Blev helt salig av lycka n\u00e4r jag skar f\u00f6rsta biten av br\u00f6det – rykande f\u00e4rskt och varmt. Ins\u00e5g i just den stunden att det dessutom var evigheter sen jag bakade br\u00f6d?! Det blir det \u00e4ndring p\u00e5 nu…. L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30511,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[235,74,30,35,61,38,44],"tags":[237],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13431"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13431"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13431\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30511"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13431"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13431"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13431"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}