{"id":13313,"date":"2015-10-13T16:16:02","date_gmt":"2015-10-13T14:16:02","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=13313"},"modified":"2016-06-29T11:59:17","modified_gmt":"2016-06-29T11:59:17","slug":"konsten-att-ata-rester-till-middag","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/10\/13\/konsten-att-ata-rester-till-middag\/","title":{"rendered":"Konsten att \u00e4ta rester till middag"},"content":{"rendered":"

\"stekta_kikartor_sotpotatismos_salsa\"<\/a>Hemma hos oss \u00e4r det ofta kylsk\u00e5psrensningar som g\u00e4ller, b\u00e5de till lunch och middag. Jag vill alltid ta vara p\u00e5 all mat och det g\u00e4ller oftast varenda liten slatt. Det har jag min k\u00e4ra mor att tacka f\u00f6r, som alltid sagt att ”man vet aldrig, n\u00e5gon kan vilja ha den h\u00e4r s\u00e5sklicken till middagen imorgon”. Vilket ofta h\u00e4nder. Dessutom \u00e4r det b\u00e5de ekonomiskt och milj\u00f6v\u00e4nligt. Bara bra grejer med andra ord, fint va?! Den h\u00e4r r\u00e4tten \u00e4r verkligen en salig blandning, men ack s\u00e5 god. Ofta blir jag faktiskt f\u00f6rv\u00e5nad \u00f6ver hur gott det kan bli med udda kylsk\u00e5psrensningskombinationer (l\u00e5ngt ord).<\/p>\n

STEKTA KIK\u00c4RTOR<\/strong><\/p>\n

Stek kokta kik\u00e4rtor i kokosolja och krydda med curry, salt, svartpeppar, cayennepeppar, citronsaft och en gnutta agave sirap.<\/p>\n

MOS AV GR\u00d6NA \u00c4RTOR<\/strong><\/p>\n

Jag hade kokta, frysta \u00e4rtor som jag v\u00e4rmde upp i en kastrull och mixade med \u00f6rtsalt och en liten skv\u00e4tt fet kokosmj\u00f6lk.<\/p>\n

S\u00d6TPOTATISMOS<\/strong><\/p>\n

Koka s\u00f6tpotatisen mjuk, h\u00e4ll av vattnet och mixa potatisen med en klick kokosolja, \u00f6rtsalt och en skv\u00e4tt fet kokosmj\u00f6lk.<\/p>\n

SALSA P\u00c5 GR\u00d6NA TOMATER<\/strong><\/p>\n

Recept p\u00e5 det kommer imorgon! Plus recept p\u00e5 j\u00e4ttegoda chips av polenta och chiafr\u00f6n.<\/p>\n

HEMMAGJORD CURRYMAJONN\u00c4S<\/strong><\/p>\n

L\u00e4gg sedan tv\u00e5 \u00e4ggulor (eller fler beroende p\u00e5 hur mycket majonn\u00e4s du vill g\u00f6ra) i en sk\u00e5l, ha i curry, \u00f6rtsalt, cayennepeppar och svartpeppar. Se till att \u00e4ggulorna och matoljan \u00e4r i samma temperatur.\u00a0Med en stavmixer mixar du sedan ner matolja i en tunn str\u00e5le i \u00e4ggblandningen tills du har \u00f6nskad konsistens och m\u00e4ngd av majonn\u00e4sen. Mixa sedan ner citronsaft, pressad vitl\u00f6k, \u00e4ppelcidervin\u00e4ger, n\u00e5gra droppar agave sirap och dijonsenap. Smaka av och ha i s\u00e4lta, hetta, syra eller s\u00f6tma efter behag. \u00a0(Ett mer detaljerat recept finns i min kokbok Friendly Food, det kommer \u00e4ven ett recept p\u00e5 bloggen l\u00e4ngre fram).\u00a0<\/em><\/p>\n

SALLAD<\/strong><\/p>\n

Tomat, bladspenat och hackad basilika.<\/p>\n

Hoppas det ska smaka!<\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Hemma hos oss \u00e4r det ofta kylsk\u00e5psrensningar som g\u00e4ller, b\u00e5de till lunch och middag. Jag vill alltid ta vara p\u00e5 all mat och det g\u00e4ller oftast varenda liten slatt. Det har jag min k\u00e4ra mor att tacka f\u00f6r, som alltid sagt att ”man vet aldrig, n\u00e5gon kan vilja ha den h\u00e4r s\u00e5sklicken till middagen imorgon”. Vilket ofta h\u00e4nder. Dessutom \u00e4r det b\u00e5de ekonomiskt och milj\u00f6v\u00e4nligt…. L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,33,36,27,311,38,40,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13313"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13313"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13313\/revisions"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13313"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13313"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13313"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}