{"id":12680,"date":"2015-08-15T11:34:41","date_gmt":"2015-08-15T09:34:41","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=12680"},"modified":"2016-08-02T16:01:50","modified_gmt":"2016-08-02T14:01:50","slug":"glutenfritt-och-veganskt-brod-med-quinoa","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/08\/15\/glutenfritt-och-veganskt-brod-med-quinoa\/","title":{"rendered":"Glutenfritt och veganskt br\u00f6d med quinoa"},"content":{"rendered":"

\"Glutenfritt \"veganskt_brod_hurbrasomhelst.se_5\"<\/a> \"veganskt_brod_hurbrasomhelst.se_3\"<\/a>Glutenfritt och veganskt br\u00f6d med quinoa! S\u00e5 himmelens saftigt och smarrigt att jag blev f\u00f6rv\u00e5nad sj\u00e4lv, verkligen hur gott som helst. F\u00f6r att inte tala om enkelt. Det \u00e4r som ni kanske m\u00e4rkt lite mitt ledord i mina recept, just att det ska vara enkelt. Jag skulle tro att det h\u00e4r br\u00f6det \u00e4r lika gott att klicka ut i portionsformar p\u00e5 en pl\u00e5t ocks\u00e5, forma i s\u00e5 fall med lite l\u00e4tt fuktade h\u00e4nder. Lycka till!<\/p>\n

Ingredienser 1 br\u00f6d<\/em><\/p>\n

3 dl valfri mj\u00f6lk, t.ex havre, ris – eller mandelmj\u00f6lk
\n2 msk agavesirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n1\/2 msk \u00e4ppelcidervin\u00e4ger
\n2 msk sm\u00e4lt kokosolja<\/p>\n

2 tsk bakpulver
\n1 dl hasseln\u00f6tsmj\u00f6l alt. mandelmj\u00f6l<\/em>
\n1 dl majsmj\u00f6l
\n1 dl rismj\u00f6l
\nca 3 dl kokt quinoa (1 dl okokt)<\/em>
\n2 msk fiberhusk
\n1 tsk himalayan salt, eller annat valfritt salt<\/em>
\n1 dl pumpak\u00e4rnor<\/p>\n

Bakpl\u00e5tspapper till formen<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 180C.
\n2. Koka 1 dl quinoa enligt anvisningarna p\u00e5 paketet, det ger ca 3 dl kokt quinoa.
\n3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
\n4. Sm\u00e4lt kokosolja i en kastrull och blanda i mj\u00f6lken, \u00e4ppelcidervin\u00e4gern och agave sirapen.
\n5. Blanda ihop alla ingredienser och h\u00e4ll smeten i en br\u00f6dform med bakpl\u00e5tspapper, j\u00e4mna till ovansidan med hj\u00e4lp av en sked.
\n6. S\u00e4tt sedan in br\u00f6det l\u00e4ngs ner i ugnen och h\u00e4ll ungef\u00e4r 1\/2 dl vatten i botten av ugnen, st\u00e4ng luckan fort. Detta f\u00f6r att ge br\u00f6det en fin f\u00e4rg och yta.
\n7. Gr\u00e4dda i 50-60 min. L\u00e5t svalna helt p\u00e5 galler innan servering.<\/p>\n

SERVERINGSF\u00d6RSLAG<\/strong><\/h3>\n

Jag hade mosad avokado, jordgubbar, basilika, \u00f6rtsalt och svartpeppar p\u00e5 mina mackor.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Glutenfri, mejerifri, utan \u00e4gg, raffinerat sockerfri.<\/p>\n

H\u00c5LLBARHET & F\u00d6RVARING<\/strong><\/h3>\n

H\u00e5ller alla g\u00e5nger en dryg vecka i kylsk\u00e5p i t\u00e4tt \u00e5terf\u00f6rsluten f\u00f6rpackning. V\u00e4rm p\u00e5 eller rosta f\u00f6r nybakad k\u00e4nsla.<\/p>\n

TIPS P\u00c5 FLER VEGANSKA BR\u00d6D<\/strong><\/h3>\n

Nypontunnbr\u00f6d (klick)<\/em><\/a>
\n–
Tunnbr\u00f6d\u00a0(klick)<\/em><\/a>
\n–
Scones (klick)<\/em><\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Glutenfritt och veganskt br\u00f6d med quinoa! S\u00e5 himmelens saftigt och smarrigt att jag blev f\u00f6rv\u00e5nad sj\u00e4lv, verkligen hur gott som helst. F\u00f6r att inte tala om enkelt. Det \u00e4r som ni kanske m\u00e4rkt lite mitt ledord i mina recept, just att det ska vara enkelt. Jag skulle tro att det h\u00e4r br\u00f6det \u00e4r lika gott att klicka ut i portionsformar p\u00e5 en pl\u00e5t ocks\u00e5, forma… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29047,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[235,74,30,35,61,38,39,42,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12680"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=12680"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12680\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29047"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=12680"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=12680"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=12680"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}