{"id":12585,"date":"2015-07-30T06:00:50","date_gmt":"2015-07-30T04:00:50","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=12585"},"modified":"2018-09-13T18:22:26","modified_gmt":"2018-09-13T16:22:26","slug":"krispiga-salladswraps-med-avokado-passionsfruktssalsa-lime-ingefarsdressing-samt-koriander-och-mynta","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/07\/30\/krispiga-salladswraps-med-avokado-passionsfruktssalsa-lime-ingefarsdressing-samt-koriander-och-mynta\/","title":{"rendered":"Krispiga salladswraps med avokado – och passionsfruktssalsa"},"content":{"rendered":"

\"salladswraps_avokadosalsa_ingefarsdressing_hurbrasomhelst.se\"<\/a>\"salladswraps_avokadosalsa_ingefarsdressing_hurbrasomhelst.se_3\"<\/a>\"salladswraps_avokadosalsa_ingefarsdressing_hurbrasomhelst.se_2\"<\/a>
\nAllts\u00e5 denna m\u00e5ltid! Helt magisk. Smakkombinationerna \u00e4r som m\u00e5nga av er vet mina favoriter. Fr\u00e4scht, syrligt, krispigt, hett och lite s\u00f6tt. Underbart. Kastar mig direkt tillbaka till en av v\u00e5ra faovritrestaranger i Mexico, Tulum som hetter Casa Jaguar. Jag hade fisk i mina wraps, men det g\u00e5r givetvis lika bra med vilket proteintillbeh\u00f6r man \u00f6nskar. Till exempel kik\u00e4rtor eller sojab\u00f6nor.<\/p>\n

AVOKADO – & PASSIONSFRUKTSALSA<\/strong><\/h3>\n

2 mogna avokados, hackade i kuber<\/em>
\nca 1 dl strimlad purjol\u00f6k
\ninnanm\u00e4tet av 2 passionsfrukter
\n1\/4-1\/2 granat\u00e4ppelk\u00e4rnor
\nsaften av 1\/2 lime
\n1 tsk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n2-5 cm finhackad chili, m\u00e4ngd beroende \u00f6nskad styrka och p\u00e5 hur stark din chili \u00e4r<\/em>
\nca 1 dl koriander, grovhackad<\/em>
\nca 1\/2 dl mynta, grovhackad<\/em>
\nSalt efter behag<\/p>\n

TOPPING<\/strong><\/h3>\n

Mynta
\nKoriander
\nSesamfr\u00f6n<\/p>\n

LIME – & INGEF\u00c4RSDRESSING<\/strong><\/h3>\n

ca 1 dl kr\u00e4mig kokosmj\u00f6lk
\n1 liten vitl\u00f6ksklyfta, pressad<\/em>
\n1 1\/2-2 tsk f\u00e4rsk riven ingef\u00e4ra
\n1\/2 tsk agave sirap
\n1 nypa \u00f6rtsalt, efter behag<\/em>
\nSkal av 1\/2 lime
\nSaft av 1\/2 lime<\/p>\n

FISK<\/strong><\/h3>\n

500 g pangasiusfiskfil\u00e9, tinad och skuren i mindre bitar<\/em>
\n1 tsk r\u00f6d currypasta
\n1 msk kokosolja att steka i
\nSalt efter behag
\nSesamfr\u00f6n<\/p>\n

WRAPS<\/strong><\/h3>\n

Krispiga salladsblad av valfritt slag, f\u00f6rslagsvis med ganska mycket stadga i s\u00e5 blir det l\u00e4ttare att \u00e4ta.<\/em><\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. Blanda ihop alla ingredienser till s\u00e5sen. St\u00e4ll in i kylsk\u00e5pet medan du g\u00f6r i ordning resten.
\n2. Blanda alla ingredienser till salsan. St\u00e4ll undan s\u00e5 att smakerna f\u00e5r gotta ihop sig.
\n3. Sk\u00e4r fisken i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och ha i kokosolja och currypasta. L\u00e4gg i fisken och en sv\u00e4ng p\u00e5 vardera sida s\u00e5 att den precis blir f\u00e4rdig i mitten och h\u00e5ller sig saftig och fin. Salta och str\u00f6ssla lite sesamfr\u00f6n ovanp\u00e5. St\u00e4ll undan stekpannan s\u00e5 att fisken f\u00e5r svalna n\u00e5got.
\n4. L\u00e4gg upp salladsblad som du fyller med salsan, den ljumma fisken och ringlar dressingen p\u00e5.
\n5. Klart! Hoppas du f\u00e5r en lika fin smakupplevelse som vi fick.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan \u00e4gg, utan n\u00f6tter, mejerifri.<\/p>\n

GILLAR DU DET H\u00c4R RECEPTET?<\/strong><\/h3>\n

D\u00e5 kanske du ocks\u00e5 gillar:<\/strong><\/p>\n

– Wok med r\u00f6d curry, jordn\u00f6tssm\u00f6r, kokosmj\u00f6lk & citrongr\u00e4s (klick)<\/a>
\n<\/a>
– V\u00e5rrullar fyllda med krispiga gr\u00f6nsaker med jordn\u00f6tss\u00e5s till (klick)<\/a>
\n<\/a>
–\u00a0Kokos \u2013 och linsgryta med rostad butternut, rostade kokoschips, vitl\u00f6k, lime och koriander (klick)<\/a><\/em><\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Allts\u00e5 denna m\u00e5ltid! Helt magisk. Smakkombinationerna \u00e4r som m\u00e5nga av er vet mina favoriter. Fr\u00e4scht, syrligt, krispigt, hett och lite s\u00f6tt. Underbart. Kastar mig direkt tillbaka till en av v\u00e5ra faovritrestaranger i Mexico, Tulum som hetter Casa Jaguar. Jag hade fisk i mina wraps, men det g\u00e5r givetvis lika bra med vilket proteintillbeh\u00f6r man \u00f6nskar. Till exempel kik\u00e4rtor eller sojab\u00f6nor. AVOKADO – & PASSIONSFRUKTSALSA 2… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30596,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[33,35,61,36,311,395,38,105,39,40,42,44],"tags":[1498],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12585"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=12585"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12585\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30596"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=12585"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=12585"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=12585"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}