{"id":12470,"date":"2015-07-07T15:50:27","date_gmt":"2015-07-07T13:50:27","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=12470"},"modified":"2016-06-29T12:00:56","modified_gmt":"2016-06-29T12:00:56","slug":"raw-zucchinipasta-med-raw-kramig-avokado-och-basilikakram-och-rostade-tomater","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/07\/07\/raw-zucchinipasta-med-raw-kramig-avokado-och-basilikakram-och-rostade-tomater\/","title":{"rendered":"RAW Zucchinipasta med RAW kr\u00e4mig avokado – och basilikakr\u00e4m och rostade tomater"},"content":{"rendered":"

\"raw_zucchinipasta_hurbrasomhelst.se\"<\/a> \"raw_zucchinipasta_2_hurbrasomhelst.se\"<\/a>RAW Zucchinipasta med RAW kr\u00e4mig avokado – och basilikakr\u00e4m och rostade tomater. Det \u00e4r precis s\u00e5 gott som det l\u00e5ter. Fr\u00e4scht och alldeles underbart. Ungef\u00e4r vad jag \u00e4r sugen p\u00e5 mest hela tiden nu n\u00e4r det \u00e4r sommar och varmt ute. Som f\u00f6r\u00f6vrigt \u00e4r anledningen till det lilla blogg-glappet som varit senaste dagarna, har svalkat mig p\u00e5 stranden i den tropiska hetta som varit h\u00e4r senaste dagarna. Idag \u00e4r det dock svalare och regn i luften, mysigt och h\u00e4rligt det med tycker jag. R\u00e4tten \u00e4r glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan \u00e4gg och utan n\u00f6tter. Den \u00e4r \u00e4ven helt vegansk.<\/p>\n

Receptet ger 1-2 portioner beroende p\u00e5 hur stora portioner du vill g\u00f6ra<\/em><\/p>\n

RAW ZUCCHINIPASTA<\/strong><\/h3>\n

1 zucchini
\nLite himalayasalt<\/p>\n

RAW AVOKADO – OCH BASILIKAKR\u00c4M<\/strong><\/h3>\n

1 avokado
\n6 msk kokosolja, rumsvarm och flytande<\/em>
\n1\/2 tsk \u00f6rtsalt
\nSvartpeppar efter behag, mycket av den varan om du fr\u00e5gar mig
\n<\/em>2 msk limesaft
\n1\/2 tsk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n1 rej\u00e4l handfull f\u00e4rsk basilika<\/p>\n

ROSTADE TOMATER<\/strong><\/h3>\n

8-10 k\u00f6rsb\u00e4rstomater, delade<\/em>
\nSolrosfr\u00f6n, cirka 2-3 msk<\/p>\n

TILLBEH\u00d6R<\/strong><\/h3>\n

En handfull bladspenat
\nF\u00e4rsk basilika att toppa med
\nEventuellt flingsalt eller himalayasalt att toppa med
\nPurjol\u00f6k, fint strimlad<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

<\/strong>1. \u00a0Rosta tomaterna och solrosk\u00e4rnorna i lite olivolja i en stekpanna. Rosta p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme och g\u00e4rna s\u00e5 l\u00e4nge som m\u00f6jligt. Ha p\u00e5 lite \u00f6rtsalt och svartpeppar. Du kan \u00e4ven g\u00f6ra detta i ugnen.
\n2. G\u00f6r pasta av zucchinin med hj\u00e4lp av en spiralizer. Om du inte har en spiralizer kan du hyvla med en osthyvel eller mandolin alternativt sk\u00e4ra tunna pastaskivor med en kniv. Salta sedan med lite himalayasalt och l\u00e5t st\u00e5.
\n3. Mixa alla ingredienser till avokado – och basilikakr\u00e4men. Smaka av.
\n4. Blanda pastan med avokadokr\u00e4men och bladspenaten. L\u00e4gg upp i serveringssk\u00e5lar och toppa med tomaterna, basilikan, purjol\u00f6ken och solrosfr\u00f6na. Ringla eventuellt lite olivolja p\u00e5 och toppa med lite flingsalt eller himalayasalt.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

<\/strong>Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan \u00e4gg, utan n\u00f6tter.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

RAW Zucchinipasta med RAW kr\u00e4mig avokado – och basilikakr\u00e4m och rostade tomater. Det \u00e4r precis s\u00e5 gott som det l\u00e5ter. Fr\u00e4scht och alldeles underbart. Ungef\u00e4r vad jag \u00e4r sugen p\u00e5 mest hela tiden nu n\u00e4r det \u00e4r sommar och varmt ute. Som f\u00f6r\u00f6vrigt \u00e4r anledningen till det lilla blogg-glappet som varit senaste dagarna, har svalkat mig p\u00e5 stranden i den tropiska hetta som varit h\u00e4r… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,33,34,35,61,27,201,311,38,105,39,40,42,44],"tags":[202,1272],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12470"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=12470"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12470\/revisions"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=12470"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=12470"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=12470"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}