{"id":12429,"date":"2015-06-30T06:00:01","date_gmt":"2015-06-30T04:00:01","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=12429"},"modified":"2018-08-13T20:55:36","modified_gmt":"2018-08-13T18:55:36","slug":"glutenfri-graddtarta-med-jordgubbar-korsbar-mynta-och-atbara-blommor","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/06\/30\/glutenfri-graddtarta-med-jordgubbar-korsbar-mynta-och-atbara-blommor\/","title":{"rendered":"Glutenfri gr\u00e4ddt\u00e5rta med jordgubbar, mynta och \u00e4tbara blommor"},"content":{"rendered":"

\"glutenfri_midsommart\u00e5rta_hurbrasomhelst.se\"<\/a><\/p>\n

N\u00e4r det var dags f\u00f6r midsommarfirande f\u00f6rra helgen gjorde jag och min syster Evelina\u00a0<\/em>en glutenfri gr\u00e4ddt\u00e5rta med jordgubbar, k\u00f6rsb\u00e4r, mynta och \u00e4tbara blommor. Den blev v\u00e4ldigt lyckad och det var j\u00e4ttekul att g\u00f6ra ett recept tillsammans.<\/p>\n

Ingredienser 1 t\u00e5rtbotten som delas i 2 delar<\/em><\/p>\n

T\u00c5RTBOTTEN<\/strong><\/h3>\n

ca 2 msk kokosolja till formen
\n2-3 msk kokosflingor till formen<\/p>\n

4 st \u00e4gg
\n1 1\/2 dl kokossocker
\n1 dl hasseln\u00f6tssmj\u00f6l, eller mandelmj\u00f6l
\n<\/em>1 dl quinoamj\u00f6l, eller bovetemj\u00f6l
\n<\/em>1\/2 dl potatismj\u00f6l
\n1 tsk bakpulver
\n1 nypa salt<\/p>\n

VANILJKR\u00c4M<\/strong><\/h3>\n

4 \u00e4ggulor
\n2 dl havregr\u00e4dde\u00a0alternativt<\/em> kokosgr\u00e4dde
\n2 krm \u00e4kta vaniljpulver
\n1 1\/2 tsk potatismj\u00f6l, eventuellt mer beroende p\u00e5 vilken gr\u00e4dde du anv\u00e4nder<\/em>
\nN\u00e5gra droppar citronsaft
\nS\u00f6tning efter behag, vi hade kokossocker, ungef\u00e4r 2 msk<\/em><\/p>\n

”HALLONSYLT”<\/strong><\/h3>\n

2-3 dl tinade hallon med lite agave sirap p\u00e5,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em><\/p>\n

TOPPINGF\u00d6RSLAG<\/strong><\/h3>\n

Gr\u00e4dde av valfritt slag, t.ex kokosgr\u00e4dde eller\u00a0komj\u00f6lksgr\u00e4dde<\/em><\/p>\n

Jordgubbar
\nK\u00f6rsb\u00e4r
\nFlagad mandel
\nMynta, vi anv\u00e4nde chokladmynta
\n<\/em>Harsyra
\nStyvmorsvioler<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong>
\n1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 175C.
\n2. Sm\u00f6rj formen och str\u00f6 kokosflingor i den. Anv\u00e4nd g\u00e4rna en form med l\u00f6stagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
\n3. Vispa \u00e4gg och kokossocker fluffigt, g\u00e4rna med elvisp, g\u00e4rna i minst 10 minuter.
\n4. Blanda mj\u00f6lsorterna och bakpulvret och v\u00e4nd sedan ner i \u00e4ggblandningen.
\n5. H\u00e4ll smeten i formen och gr\u00e4dda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. L\u00e5t svalna helt p\u00e5 galler, under tiden g\u00f6r du vaniljs\u00e5sen.
\n6. L\u00e4gg \u00e4ggulor, vanilj, s\u00f6tning och havregr\u00e4dde i en kastrull. Sikta ner potatismj\u00f6let och vispa under tiden. St\u00e4ll sedan p\u00e5 plattan och l\u00e5t koka upp tills du ser f\u00f6rsta bubblorna och det b\u00f6rjar tjockna. Ta d\u00e5 av fr\u00e5n kastrullen och forts\u00e4tt vispa tills du har en kr\u00e4mig vaniljkr\u00e4m. Smaka av med citronsaft och eventuellt mer s\u00f6tning om du \u00f6nskar. Om du tycker att den \u00e4r f\u00f6r l\u00f6s kan du antingen tills\u00e4tta en till \u00e4ggula och l\u00e5ta det sjuda en stund till, eller en gnutta extra potatismj\u00f6l.
\n7. Dela t\u00e5rtbotten i tv\u00e5 delar och ha p\u00e5 vaniljkr\u00e4men och hallonsylten, l\u00e4gg sedan ihop bottnarna. Kl\u00e4 t\u00e5rtan med valfri gr\u00e4dde och toppa med b\u00e4r, flagad mandel samt \u00e4tbara blommor.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong>
\nGlutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

N\u00e4r det var dags f\u00f6r midsommarfirande f\u00f6rra helgen gjorde jag och min syster Evelina\u00a0en glutenfri gr\u00e4ddt\u00e5rta med jordgubbar, k\u00f6rsb\u00e4r, mynta och \u00e4tbara blommor. Den blev v\u00e4ldigt lyckad och det var j\u00e4ttekul att g\u00f6ra ett recept tillsammans. Ingredienser 1 t\u00e5rtbotten som delas i 2 delar T\u00c5RTBOTTEN ca 2 msk kokosolja till formen 2-3 msk kokosflingor till formen 4 st \u00e4gg 1 1\/2 dl kokossocker 1 dl… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30550,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[49,30,38,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12429"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=12429"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12429\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30550"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=12429"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=12429"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=12429"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}