{"id":12428,"date":"2015-06-26T06:00:51","date_gmt":"2015-06-26T04:00:51","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=12428"},"modified":"2018-06-15T10:53:40","modified_gmt":"2018-06-15T08:53:40","slug":"stekt-rabarberkaka-med-vaniljsas","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/06\/26\/stekt-rabarberkaka-med-vaniljsas\/","title":{"rendered":"Recept: glutenfri stekt rabarberkaka med vaniljs\u00e5s"},"content":{"rendered":"

\"glutenfri_rabarberkaka4\"<\/a> \"glutenfri_rabarberkaka5\"<\/a>\"glutenfri_rabarberkaka\"<\/a><\/strong>H\u00e4r kommer som utlovat receptet p\u00e5 rabarberkakan med vaniljkr\u00e4men! Kakan blir tack vare mandel – och kokosmj\u00f6let v\u00e4ldigt saftig och h\u00e4rligt kompakt men \u00e4nd\u00e5 mjuk och liksom sm\u00e4lter i munnen. Lycka till och trevlig helg!<\/p>\n

RABARBERKAKA<\/strong><\/h3>\n

2 dl kokosmj\u00f6l
\n2 dl mandelmj\u00f6l
\n1\/2 msk fiberhusk
\n2 tsk bakpulver
\n2 tsk nyst\u00f6tt kardemumma
\n2 tsk kanel
\n1 krm \u00e4kta vaniljpulver
\n2 krm \u00f6rtsalt<\/p>\n

2 \u00e4gg
\n1\/2 dl agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n2 msk sm\u00e4lt kokosolja
\n3 1\/2 dl fet, rinnande kokosmj\u00f6lk alternativt<\/em> annan valfri mj\u00f6lk
\nca 250 g rabarber, skalad och hackad<\/em>
\n2 msk citronsaft<\/p>\n

VANILJKR\u00c4M<\/strong><\/h3>\n

4 \u00e4ggulor
\n2 dl rumsvarm kokosgr\u00e4dde \u2013\u00a0en\u00a0fet, kr\u00e4mig och rinnande variant, t.ex Santa Maria i tetraf\u00f6rpackning ELLER<\/strong> havregr\u00e4dde<\/em>
\n1 krm \u00e4kta vaniljpulver
\nN\u00e5gra droppar
\nS\u00f6tning efter behag,\u00a0jag anv\u00e4nde b\u00e5de agave sirap och sukrin melis
\n<\/em>3\/4 tsk potatismj\u00f6l
\n<\/em><\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong>
\n1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 200C.
\n2.Blanda alla torra ingredienser i en sk\u00e5l, h\u00e4ll d\u00e4refter i dom bl\u00f6ta och blanda v\u00e4l till en tjock smet.
\n3.H\u00e4ll upp i en sm\u00f6rad sockerkaksform, jag anv\u00e4nde en med h\u00e5l i mitten.
\n4. Gr\u00e4dda i mitten av ugnen i 40-45 min och l\u00e4gg sedan p\u00e5 galler f\u00f6r att svalna.
\n5. Under tiden g\u00f6r du vaniljs\u00e5sen genom att l\u00e4gga \u00e4ggulor, vanilj, s\u00f6tning och kokos – eller havregr\u00e4dde i en kastrull. Sikta ner potatismj\u00f6let och vispa under tiden. St\u00e4ll sedan kastrullen p\u00e5 plattan och l\u00e5t koka upp tills du ser f\u00f6rsta bubblorna och vaniljs\u00e5sen b\u00f6rjar tjockna. Ta d\u00e5 av kastrullen fr\u00e5n plattan och forts\u00e4tt vispa tills du har en kr\u00e4mig vaniljkr\u00e4m. Smaka av med citronsaft och s\u00f6tning. Om du tycker att den \u00e4r f\u00f6r l\u00f6s kan du antingen tills\u00e4tta en till \u00e4ggula och l\u00e5ta det sjuda en stund till, eller en gnutta extra potatismj\u00f6l.
\n6. N\u00e4r kakan har svalnat och satt sig har du kokosolja i en stekpanna och steker n\u00e5gra kakbitar gyllenbruna och frasiga. Servera med vaniljs\u00e5sen!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

H\u00e4r kommer som utlovat receptet p\u00e5 rabarberkakan med vaniljkr\u00e4men! Kakan blir tack vare mandel – och kokosmj\u00f6let v\u00e4ldigt saftig och h\u00e4rligt kompakt men \u00e4nd\u00e5 mjuk och liksom sm\u00e4lter i munnen. Lycka till och trevlig helg! RABARBERKAKA 2 dl kokosmj\u00f6l 2 dl mandelmj\u00f6l 1\/2 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 2 tsk nyst\u00f6tt kardemumma 2 tsk kanel 1 krm \u00e4kta vaniljpulver 2 krm \u00f6rtsalt 2 \u00e4gg 1\/2… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30533,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[49,30,35,63,38,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12428"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=12428"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12428\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30533"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=12428"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=12428"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=12428"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}