{"id":11999,"date":"2015-05-23T15:00:34","date_gmt":"2015-05-23T13:00:34","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=11999"},"modified":"2020-04-16T20:39:35","modified_gmt":"2020-04-16T18:39:35","slug":"tunnbrod-utan-gluten-raffinerat-socker-mejeriprodukter-och-agg-onskeinlagg-steg-for-steg-veganskt-brod","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/05\/23\/tunnbrod-utan-gluten-raffinerat-socker-mejeriprodukter-och-agg-onskeinlagg-steg-for-steg-veganskt-brod\/","title":{"rendered":"Tunnbr\u00f6d utan gluten och mejeriprodukter"},"content":{"rendered":"

\"nypontunnbr\u00f6d_hurbrasomhelst_hanna_g\u00f6ransson_9\"<\/a>\"nypontunnbr\u00f6d_hurbrasomhelst_hanna_g\u00f6ransson_10_\"<\/a>\"nypontunnbr\u00f6d_hurbrasomhelst_hanna_g\u00f6ransson_3\"<\/a>\"kaffe\"<\/a>\"nypontunnbr\u00f6d_hurbrasomhelst_hanna_g\u00f6ransson_2\"<\/a> \"nypontunnbr\u00f6d_hurbrasomhelst_hanna_g\u00f6ransson\"<\/a>\"nypontunnbr\u00f6d_hurbrasomhelst_hanna_g\u00f6ransson_4_\"<\/a><\/p>\n

Baka eget glutenfritt tunnbr\u00f6d med nyponpulver<\/h2>\n

Dom h\u00e4r nypontunnbr\u00f6den \u00e4r en himmelsk variant p\u00e5 dessa med ungef\u00e4r samma bas. Br\u00f6den \u00e4r utan gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter och \u00e4gg. Om du inte provat n\u00e5gon av f\u00f6reg\u00e5ende recept rekommenderar jag verkligen att prova detta, nyponskalsmj\u00f6let g\u00f6r br\u00f6den h\u00e4rligt syrliga, smakrika och s\u00f6ta p\u00e5 samma g\u00e5ng. Dessutom inneh\u00e5ller nyponskalsmj\u00f6l rej\u00e4lt med vitaminer (framf\u00f6rallt C-vitamin), mineraler och antioxidanter – underbart.<\/p>\n

 <\/p>\n

Ingredienser 5 st nypontunnbr\u00f6d<\/em><\/strong><\/p>\n

2 msk chiafr\u00f6n blandat med 6 msk vatten<\/p>\n

2 msk mandelmj\u00f6l
\n2 msk kokosmj\u00f6l
\n2 msk nyponskalsmj\u00f6l
\n1 msk fiberhusk
\n1\/2 tsk kokossocker, kan utesltutas<\/em>
\n1 tsk bakpulver
\n1 tsk mortlad kummin, kan utesltuas<\/em>
\nEn nypa \u00f6rtsalt<\/p>\n

1 msk sm\u00e4lt kokosolja
\n1\/2 dl mj\u00f6lk<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/p>\n

1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225C.
\n2. Sm\u00e4lt kokosoljan p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme i en kastrull, st\u00e4ll \u00e5t sidan f\u00f6r att svalna.
\n3. Blanda chiafr\u00f6na med vattnet, r\u00f6r om.
\n4. Blanda alla torra ingredienser i en sk\u00e5l. R\u00f6r om i chiafr\u00f6na igen.
\n5. Blanda sedan ihop chiafr\u00f6n med kokosoljan, dom torra ingredienserna och mj\u00f6lken till en j\u00e4mn deg i en sk\u00e5l. Se bild \u00f6verst i blogginl\u00e4gget f\u00f6r riktlinje av konsistens. L\u00e5t degen sv\u00e4lla 3-4 minuter.
\n6. Dela degen i 5 lika stora delar.
\n7. Ta en degbit och rulla den till en rund boll i din hand, l\u00e4gg den p\u00e5 ett bakpl\u00e5tspapper och platta till den.
\n8. L\u00e4gg ett till bakpl\u00e5tspapper \u00f6ve och kavla ut den till ett runt br\u00f6d, ca 2-3 mm tjockt.
\n9. Gr\u00e4dda i mitten av ugnen i 4-5 minuter, en eller tv\u00e5 \u00e5t g\u00e5ngen beroende p\u00e5 hur stora pl\u00e5tar du har. H\u00e5ll koll s\u00e5 att dom inte br\u00e4nns i kanterna. Repetera till du har gr\u00e4ddat alla 5 br\u00f6den. L\u00e5t svalna innan servering.
\n10. Servera med valfri fyllning, jag hade stekt \u00e4gg, sallad och majon\u00e4s.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong>
\nNypontunnbr\u00f6den \u00e4r glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan \u00e4gg.<\/p>\n

F\u00d6RVARING OCH H\u00c5LLBARHET
\n<\/strong>Godast f\u00e4rska men g\u00e5r absolut bra att spara i kylsk\u00e5pet n\u00e5gra dagar i t\u00e4tt \u00e5tersluten f\u00f6rpackning. V\u00e4rm p\u00e5 f\u00f6r nybakad k\u00e4nsla.<\/p>\n

IST\u00c4LLET F\u00d6R
\n<\/strong>Om du inte vill anv\u00e4nda nyponskalsmj\u00f6l kan du ist\u00e4llet ta bovete, quinoa, teff eller potatismj\u00f6l t.ex. Det g\u00e5r s\u00e4kerligen bra att byta ut \u00f6vriga mj\u00f6lsorter ocks\u00e5, t\u00e4nk d\u00e5 p\u00e5 att du kan beh\u00f6va \u00f6ka eller minska m\u00e4ngden f\u00f6r att uppn\u00e5 optimal konsistens. Anv\u00e4nd bilden \u00f6verst i blogginl\u00e4gget som riktlinje f\u00f6r konsistensen.<\/p>\n

TIPS<\/strong>
\nN\u00e4r du ska dra av det \u00f6versta bakpl\u00e5tspappret innan tunnbr\u00f6den ska in i ugnen kan det vara s\u00e5 att br\u00f6det inte vill sl\u00e4ppa fr\u00e5n det \u00f6versta pappret p\u00e5 vissa st\u00e4llen, s\u00e4tt d\u00e5 tillbaka pappret och gnugga lite l\u00e4tt p\u00e5 just det st\u00e4llet d\u00e4r det h\u00e5ller p\u00e5 att fastna s\u00e5 g\u00e5r det l\u00e4ttare att dra av pappret. Om du m\u00e4rker att din deg och din sort av bakpl\u00e5tspapper inte alls gillar varandra och fastnar mycket s\u00e5 kan du olja in b\u00e5da sidorna av bakpl\u00e5tspappret med lite kokosolja innan du kavlar ut n\u00e4sta bit.<\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Baka eget glutenfritt tunnbr\u00f6d med nyponpulver Dom h\u00e4r nypontunnbr\u00f6den \u00e4r en himmelsk variant p\u00e5 dessa med ungef\u00e4r samma bas. Br\u00f6den \u00e4r utan gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter och \u00e4gg. Om du inte provat n\u00e5gon av f\u00f6reg\u00e5ende recept rekommenderar jag verkligen att prova detta, nyponskalsmj\u00f6let g\u00f6r br\u00f6den h\u00e4rligt syrliga, smakrika och s\u00f6ta p\u00e5 samma g\u00e5ng. Dessutom inneh\u00e5ller nyponskalsmj\u00f6l rej\u00e4lt med vitaminer (framf\u00f6rallt C-vitamin), mineraler och antioxidanter –… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30880,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[235,30,35,1260,42],"tags":[53,237,238],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11999"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=11999"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11999\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30880"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=11999"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=11999"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=11999"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}