{"id":11640,"date":"2015-07-01T06:00:14","date_gmt":"2015-07-01T04:00:14","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=11640"},"modified":"2018-09-14T16:29:52","modified_gmt":"2018-09-14T14:29:52","slug":"tunna-bovetepannkakor-med-kokosgradde-hallonsylt-kiwi-banan-och-chokladsas","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/07\/01\/tunna-bovetepannkakor-med-kokosgradde-hallonsylt-kiwi-banan-och-chokladsas\/","title":{"rendered":"Bovetepannkakor med kokosgr\u00e4dde och choklads\u00e5s"},"content":{"rendered":"

\"_MG_0713_liten\"<\/a>\"_MG_0679_liten\"<\/a>\"_MG_0723_liten\"<\/a>\"_MG_0730_liten\"<\/a>\"_MG_0731_liten\"<\/a><\/p>\n

Jag \u00e4lskar pannkakor och f\u00e5r d\u00e5 och d\u00e5 totalcravings efter tunna, frasiga pannkakor med hallon och kokosgr\u00e4dde. Pannkakorna \u00e4r glutenfria, mejerifria och raffinerat sockerfria. Jag serverade dom denna g\u00e5ng med kokosgr\u00e4dde hallonsylt, kiwi, banan och choklads\u00e5s. Gudomligt goda, dessutom enkla att steka och v\u00e4nda. En riktigt bra pannkakssmet helt enkelt.<\/p>\n

HALLONSYLT
\n<\/strong>1 1\/2 \u2013 2 dl hallon,\u00a0tinade
\n<\/em>1 msk chiafr\u00f6n
\n1 nypa vaniljpulver
\nEventuellt en gnutta agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n1 tsk citronsaft<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R:\u00a0<\/strong>Blanda dom tinade hallonen tillsammans med \u00f6vriga ingredienser, r\u00f6r om ordentligt. H\u00e4ll upp i en ren syltburk och l\u00e5t st\u00e5 och dra medans du g\u00f6r pannkakorna. R\u00f6r g\u00e4rna om n\u00e5gon g\u00e5ng under f\u00f6rsta 20 minuterna.<\/p>\n

CHOKLADS\u00c5S<\/strong><\/p>\n

Jag anv\u00e4nde Ren\u00e9e Voltaires n\u00f6tsm\u00f6r Heavenly Spread med hasseln\u00f6t och apelsin.<\/p>\n

PANNKAKOR<\/strong><\/p>\n

Ingredienser 4-6 pannkakor<\/em><\/p>\n

1 dl bovetemj\u00f6l
\n<\/em>1\/2 msk fiberhusk
\n3\/4 krm \u00f6rtsalt
\n1\/2 krm \u00e4kta vaniljpulver
\n2 \u00e4gg,\u00a0g\u00e4rna rumstempererade (dom binder b\u00e4ttre d\u00e5)<\/em>
\n2 1\/2 dl valfri mj\u00f6lk,\u00a0t.ex havremj\u00f6lk<\/em><\/p>\n

Kokosolja till stekning<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R:\u00a0<\/strong>Blanda alla torra ingredienser i en sk\u00e5l.
\nVispa d\u00e4refter ner \u00e4ggen och mj\u00f6lken till en j\u00e4mn smet. L\u00e5t st\u00e5 och dra i cirka 15 minuter.
\nHetta upp en stekpanna till max och l\u00e4gg i en klick kokosolja. S\u00e4nk sedan till medelv\u00e4rme. H\u00e4ll i smet i pannan och stek pannkakorna gyllenbruna p\u00e5 vardera sida.
\nServera med kokosgr\u00e4dde och hallonsylt.<\/p>\n

KOKOSGR\u00c4DDE
\n<\/strong>Gr\u00f6p ur det \u00f6versta lagret i fet kokosmj\u00f6lk, ej vattnet. I vissa tetraf\u00f6rpackningar \u00e4r det n\u00e4stan bara just den feta kr\u00e4miga delen, men det brukar \u00e4nd\u00e5 finns lite vatten i botten, det ska inte vara med. L\u00e4gg upp kokosmj\u00f6lken i en sk\u00e5l och vispa den lite l\u00e4tt med en handvisp f\u00f6r att g\u00f6ra den luftigare. Du kan eventuellt ha i lite citronsaft, \u00e4kta vaniljpulver och en gnutta agave. Jag gillar den dock n\u00e4r den \u00e4r helt naturell om det \u00e4r en god kokosmj\u00f6lk. Du kan ocks\u00e5 vispa kokosmj\u00f6lken med elvisp. Fler tips om \u00a0hur du vispar kokosgr\u00e4dde hittar du\u00a0
h\u00e4r (klick).<\/a><\/em><\/p>\n

FRI FR\u00c5N
\n<\/strong>Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan n\u00f6tter.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jag \u00e4lskar pannkakor och f\u00e5r d\u00e5 och d\u00e5 totalcravings efter tunna, frasiga pannkakor med hallon och kokosgr\u00e4dde. Pannkakorna \u00e4r glutenfria, mejerifria och raffinerat sockerfria. Jag serverade dom denna g\u00e5ng med kokosgr\u00e4dde hallonsylt, kiwi, banan och choklads\u00e5s. Gudomligt goda, dessutom enkla att steka och v\u00e4nda. En riktigt bra pannkakssmet helt enkelt. HALLONSYLT 1 1\/2 \u2013 2 dl hallon,\u00a0tinade 1 msk chiafr\u00f6n 1 nypa vaniljpulver Eventuellt en… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30614,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,33,35,61,36,27,185,38,40,44],"tags":[891],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11640"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=11640"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11640\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30614"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=11640"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=11640"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=11640"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}