{"id":11338,"date":"2015-04-14T13:59:59","date_gmt":"2015-04-14T11:59:59","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=11338"},"modified":"2018-08-31T07:41:18","modified_gmt":"2018-08-31T05:41:18","slug":"regnbagspizza-allergivanlig-glutenfri-mejerifri-raffinerat-sockerfri-utan-agg-utan-notter","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/04\/14\/regnbagspizza-allergivanlig-glutenfri-mejerifri-raffinerat-sockerfri-utan-agg-utan-notter\/","title":{"rendered":"Regnb\u00e5gspizza- glutenfri, mejerifri och utan \u00e4gg!"},"content":{"rendered":"

\"_MG_8968_liten_2_\"<\/a>\"_MG_9036_liten_2\"<\/a>\"_MG_9008_liten_2\"<\/a> \"_MG_9015_liten_2\"<\/a> \"_MG_8990_liten_\"<\/a><\/p>\n

Regnb\u00e5gspizza! Med syrlig sallad p\u00e5 polkabetor, gulbetor, mor\u00f6tter och purjol\u00f6k. Dessutom v\u00e4ldigt allergiv\u00e4nlig d\u00e5 den \u00e4r glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri och utan \u00e4gg.
\n<\/a><\/p>\n

Receptet ger 2 st pizzor alt. 1 pl\u00e5t<\/em><\/p>\n

INGREDIENSER<\/strong><\/p>\n

1 dl bovetemj\u00f6l
\n1\/2 dl mandelmj\u00f6l
\n1 msk fiberhusk
\n1 tsk bakpulver
\n3 msk chiafr\u00f6n blandat med 1 dl vatten till en gel\u00e9aktig massa
\n1 1\/2 dl mandelmj\u00f6lk, eller annan valfri vegetabilisk mj\u00f6lk
\n<\/em>\u00d6rtsalt<\/p>\n

TOPPINGF\u00d6RSLAG<\/strong><\/p>\n

Stekta gr\u00f6nsaker, t.ex: gulbetor, polkabetor och gul eller gr\u00f6n zucchini
\nBipollen
\nKoriander
\nBasilika
\nSolrosk\u00e4rnor<\/p>\n

SYRLIG SALLAD
\n<\/strong><\/p>\n

Morot
\nPurjol\u00f6k
\nR\u00f6dl\u00f6k
\nPolkabetor
\nGulbetor
\n\u00c4ppelcidervin\u00e4ger
\n\u00d6rtsalt
\nOlivolja<\/p>\n

TOMATS\u00c5S<\/strong>
\nHacka l\u00f6k och vitl\u00f6k och bryn i lite olivolja i en kastrull. Tills\u00e4tt f\u00e4rska hackade, urk\u00e4rnade tomater, tomatpur\u00e9 och lite passerade tomater. Krydda upp med salt, peppar, citronsaft, lite agave sirap och eventuellt n\u00e5gon valfri \u00f6rt, t.ex oregano eller basilika. L\u00e5t puttra tills alla smaker satt sig och du \u00e4r n\u00f6jd med konsistensen.<\/p>\n

TIPS! Ibland n\u00e4r jag \u00e4r lat g\u00f6r jag en snabbvariant av tomats\u00e5s. Fr\u00e4ser d\u00e5 lite vitl\u00f6k och l\u00f6k i en kastrull och tills\u00e4tter sedan lite steviaketchup och svartpeppar. Woila, tomats\u00e5s p\u00e5 5 min.<\/em><\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/p>\n

G\u00f6r i ordning tomats\u00e5sen allra f\u00f6rst s\u00e5 den f\u00e5r st\u00e5 och puttra s\u00e5 l\u00e4nge som m\u00f6jligt.<\/em><\/p>\n

1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225 C.
\n2. Du kan om du vill steka p\u00e5 gulbetorna, polkabetora och den gula zucchinin i kokosolja under tiden du g\u00f6r pizzasmeten, det g\u00e5r bra att l\u00e4gga p\u00e5 dom r\u00e5a ocks\u00e5 men jag ville ha lite stekyta. Stekte dom gyllenbruna och n\u00e5got mjuka.
\n3. Blanda alla torra ingredienser till pizzansmeten.
\n4. Vispa sedan ner mandelmj\u00f6lken och chiamassan. R\u00f6r om till en j\u00e4mn, tjock och klibbig smet.
\n5. L\u00e4gg ett bakpl\u00e5tspapper p\u00e5 en pl\u00e5t. Bred ut smeten till tv\u00e5 runda pizzor med hj\u00e4lp av en slickepott doppad i kallt vatten.
\n6. S\u00e4tt in i mitten av ugnen i 8-10 min.
\n7. Ta ut och bred p\u00e5 tomats\u00e5s och l\u00e4gg p\u00e5 dom stekta gr\u00f6nsakerna. In i mitten av ugnen i ytterligare 10-13 min eller tills din topping har den yta du \u00f6nskar.
\n8. Under tiden pizzan gr\u00e4ddas kan du g\u00f6ra i ordning den syrliga salladen. Anv\u00e4nd en mandolin, osthyvel eller potatisskalare f\u00f6r att skiva tunna morotsstrimlor, gulbeteskivor och polkabeteskivor. Hacka sedan purjol\u00f6k och r\u00f6dl\u00f6k. L\u00e4gg i en sk\u00e5l och ha p\u00e5 en skv\u00e4tt \u00e4ppelcidervin\u00e4ger, olivolja och en nypa salt, r\u00f6r om och l\u00e5t st\u00e5 kallt till servering.
\n9. Ta ut pizzan och servera den med den syrliga salladen och f\u00e4rska \u00f6rter.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong>
\nGlutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan \u00e4gg.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Regnb\u00e5gspizza! Med syrlig sallad p\u00e5 polkabetor, gulbetor, mor\u00f6tter och purjol\u00f6k. Dessutom v\u00e4ldigt allergiv\u00e4nlig d\u00e5 den \u00e4r glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri och utan \u00e4gg. Receptet ger 2 st pizzor alt. 1 pl\u00e5t INGREDIENSER 1 dl bovetemj\u00f6l 1\/2 dl mandelmj\u00f6l 1 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 3 msk chiafr\u00f6n blandat med 1 dl vatten till en gel\u00e9aktig massa 1 1\/2 dl mandelmj\u00f6lk, eller annan valfri vegetabilisk mj\u00f6lk… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30567,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,33,35,36,478,38,105,39,40,42,44],"tags":[475],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11338"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=11338"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11338\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30567"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=11338"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=11338"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=11338"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}