{"id":10920,"date":"2015-03-22T11:22:44","date_gmt":"2015-03-22T10:22:44","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=10920"},"modified":"2016-06-29T12:02:40","modified_gmt":"2016-06-29T12:02:40","slug":"rawsagna","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/03\/22\/rawsagna\/","title":{"rendered":"RAWsagna"},"content":{"rendered":"

\"_MG_3065_liten\"<\/a><\/p>\n

RAWsagna = RAW lasagne. V\u00e4ldigt fr\u00e4sch m\u00e5ltid som \u00e4r ett sp\u00e4nnande alternativ till klassisk lasagne.<\/p>\n

LASAGNEPLATTOR
\n<\/strong>1 zucchini<\/p>\n

CASHEWKR\u00c4M<\/strong>
\n125 g cashewn\u00f6tter
\n1\/5 finhackad gul l\u00f6k
\n1\/4 r\u00f6tt \u00e4pple
\nEn liten pressad vitl\u00f6ksklyfta
\n1 msk citronsaft
\n\u00d6rtsalt
\nSvartpeppar
\nVatten, ca 1\/2 dl, ta lite i taget<\/em><\/p>\n

TOMATS\u00c5S<\/strong>
\n120 g k\u00f6rsb\u00e4rstomater
\n150 g soltorkade tomater i olja, ordentligt\u00a0avrunna<\/em>
\n1\/5 finhackad gul l\u00f6k
\nEn handfull f\u00e4rsk basilika
\nEn liten pressad\u00a0vitl\u00f6ksklyfta
\n1\/2 msk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n\u00d6rtsalt
\nSvartpeppar
\nEventuellt en skv\u00e4tt vatten till \u00f6nskad konsistens<\/p>\n

AVOKADOKR\u00c4M<\/strong>
\n2 mogna avokados
\nca 1 msk vatten
\n1 tsk citronsaft
\n\u00d6rtsalt
\nSvartpeppar<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/p>\n

Sk\u00e4r zucchinin i tunna skivor p\u00e5 l\u00e4ngden. Sk\u00e4r med en osthyvel om du inte har en mandolin. L\u00e4gg dom sedan p\u00e5 servetter eller hush\u00e5llspapper och salta dom lite l\u00e4tt. V\u00e4nd p\u00e5 dom. L\u00e4gg eventuellt ett till papper ovanp\u00e5 dom. Det h\u00e4r g\u00f6r du f\u00f6r att dra ur lite av v\u00e4tskan i zucchinin s\u00e5 att lasagnen inte ska bli s\u00e5 vattnig.<\/p>\n

Cashewkr\u00e4m<\/em>
\n1. Mixa n\u00f6tterna till ett mj\u00f6l i en matberedare\/blender.
\n2.Tills\u00e4tt \u00f6vriga ingredienser utom vattnet och mixa till en sl\u00e4t kr\u00e4m.
\n3. Addera lite av vatten i taget till \u00f6nskad konsistens. OBS, cashewkr\u00e4men ska vara tjock och inte rinnande.
\n4. Smaka av med salt och peppar.
\n5. St\u00e4ll cashewkr\u00e4men i kylen s\u00e5 den f\u00e5r s\u00e4tta sig.<\/p>\n

Tomats\u00e5s<\/em>
\n1. Sk\u00e4r k\u00f6rsb\u00e4rstomater i 2 delar och gr\u00f6p ur innanm\u00e4tet, det tas bort f\u00f6r att inte s\u00e5sen ska bli f\u00f6r vattnig. Mixa sedan tomaterna med resten av ingredienserna.
\n2. Tills\u00e4tt eventuellt lite vatten om det beh\u00f6vs. OBS, tomats\u00e5sen ska vara tjock och inte rinnande.
\n3. Smaka av med salt och peppar.<\/p>\n

Avokadokr\u00e4m<\/em>
\n1. Mixa alla ingredienser till avokadokr\u00e4men till en sl\u00e4t kr\u00e4m.
\n2. Smaka av med salt och peppar.<\/p>\n

S\u00e4tt ihop lasagnen<\/em>
\n1. Kl\u00e4 en form (jag brukar ta en br\u00f6dform) med bakpl\u00e5tspapper.
\n2. B\u00f6rja med ett lager av skivad zucchini och ha sedan p\u00e5 tunna skikt av cashewkr\u00e4m, tomats\u00e5s och avokadokr\u00e4m. Forts\u00e4tt tills du har anv\u00e4nt upp alla ingredienser.
\n3. Avsluta med cashewkr\u00e4m ovanp\u00e5, valfritt.
\n4. L\u00e5t lasagnen st\u00e5 i kylsk\u00e5pet i minst 30 min, g\u00e4rna l\u00e4ngre, f\u00f6r att f\u00e5 s\u00e4tta sig.
\n5. N\u00e4r lasagnen satt sig kan du med hj\u00e4lp av bakpl\u00e5tspappret lyfta ur den ur formen. Anv\u00e4nd sedan en vass kniv f\u00f6r att sk\u00e4ra bitar av den.
\n6. Toppa eventuellt med sesamfr\u00f6n, mor\u00f6tter, r\u00f6dk\u00e5l, \u00e4rtskott och k\u00f6rsb\u00e4rstomater.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong>
\nGlutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri och utan \u00e4gg. Om du vill g\u00f6ra den utan n\u00f6tter kan du byta ut cashewn\u00f6tterna mot solrosk\u00e4rnor.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

RAWsagna = RAW lasagne. V\u00e4ldigt fr\u00e4sch m\u00e5ltid som \u00e4r ett sp\u00e4nnande alternativ till klassisk lasagne. LASAGNEPLATTOR 1 zucchini CASHEWKR\u00c4M 125 g cashewn\u00f6tter 1\/5 finhackad gul l\u00f6k 1\/4 r\u00f6tt \u00e4pple En liten pressad vitl\u00f6ksklyfta 1 msk citronsaft \u00d6rtsalt Svartpeppar Vatten, ca 1\/2 dl, ta lite i taget TOMATS\u00c5S 120 g k\u00f6rsb\u00e4rstomater 150 g soltorkade tomater i olja, ordentligt\u00a0avrunna 1\/5 finhackad gul l\u00f6k En handfull f\u00e4rsk basilika… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,33,35,36,27,201,38,105,39,42,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10920"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=10920"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10920\/revisions"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=10920"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=10920"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=10920"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}