{"id":10533,"date":"2015-02-10T06:00:26","date_gmt":"2015-02-10T05:00:26","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=10533"},"modified":"2019-02-12T19:58:15","modified_gmt":"2019-02-12T17:58:15","slug":"glutenfria-bagels-med-svartpeppar-timjan-och-havssalt","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/02\/10\/glutenfria-bagels-med-svartpeppar-timjan-och-havssalt\/","title":{"rendered":"Glutenfria bagels med svartpeppar, timjan och havssalt"},"content":{"rendered":"

\"_MG_7170_liten\"<\/a> \"_MG_7171_liten\"<\/a> \"_MG_7175_liten\"<\/a> \"_MG_7181_liten\"<\/a> \"_MG_7197_liten\"<\/a> \"_MG_7242_liten\"<\/a> \"_MG_7271_liten\"<\/a>\"_MG_7250_liten\"<\/a><\/p>\n

Provade mig p\u00e5 att g\u00f6ra en variant av bagels. Dom blev smak – och konsistensm\u00e4ssigt v\u00e4ldigt bra om du fr\u00e5gar mig. Jag har inget bagel\/donutj\u00e4rn s\u00e5 jag la degen runt en muffinsform. Jag hade r\u00e4knat med att dom skulle j\u00e4sa upp n\u00e5got mer s\u00e5 att h\u00e5let i mitten skulle bli mindre \u00e4n det blev, men min rekommendation till er om ni heller inte har ett bagel\/donutj\u00e4rm \u00e4r att anv\u00e4nda en mindre form i mitten, typ en h\u00e5rd kn\u00e4ckform eller liknande. I efterhand tror jag \u00e4ven att det kan g\u00e5 bra att bara l\u00e4gga dom som dom \u00e4r med ett h\u00e5l i mitten, tror inte dom j\u00e4ser ihop s\u00e5 pass mycket oavsett. Hur som helst, oavsett hur du g\u00f6r \u00e4r dom superenkla att g\u00f6ra och v\u00e4ldigt goda.<\/p>\n

Ingredienser ca 6 st bagels<\/em><\/p>\n

2 \u00e4gg + 1 \u00e4gggula, vispade luftigt, se bild \u00f6verst i inl\u00e4gget
\n1 \u00e4ggvita vispad till ett h\u00e5rt skum
\n2 dl valfri mj\u00f6lk
\n1 tsk \u00e4ppelcidervin\u00e4ger<\/p>\n

1\/2 dl kokosmj\u00f6l
\n1 dl teffmj\u00f6l, jag anv\u00e4nde ljust
\n1 dl mandelmj\u00f6l
\n2 msk fiberhusk
\n2 tsk bakpulver
\n1 nypa \u00f6rtsalt<\/p>\n

Vita skalade sesamfr\u00f6n, nymalen svartpeppar, havssalt och torkad timjan att toppa med<\/p>\n

Serveringsf\u00f6rslag:<\/strong> Stekt \u00e4gg, picklad r\u00f6dl\u00f6k, avokado, sallad, tomat och majonn\u00e4s.<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225C. Blanda alla torra ingredienser. Vispa d\u00e4refter \u00e4ggen luftiga och \u00e4ggvitan till ett h\u00e5rt skum. Blanda \u00e4ggen (inte \u00e4ggvitan) tillsammans med dom torra ingredienserna, \u00e4ppelcidervin\u00e4gern och mj\u00f6lken. V\u00e4nd sedan till sist ner \u00e4ggvitan. L\u00e5t st\u00e5 i n\u00e5gra minuter. Fukta h\u00e4nderna i kallt vatten och forma d\u00e4refter en l\u00e5ng ”br\u00f6dkorv” som du l\u00e4gger p\u00e5 ett bakpl\u00e5tspapper och har eventuellt typ en kn\u00e4ckform i mitten, det b\u00f6r ocks\u00e5 g\u00e5 bra utan. Toppa med sesamfr\u00f6n, svartpeppar, havssalt och torkad timjan. Gr\u00e4dda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. L\u00e5t svalna n\u00e5got p\u00e5 galler innan servering.<\/p>\n

F\u00f6rvaring & h\u00e5llbarhet:<\/strong> F\u00f6rvaras i kylsk\u00e5p, h\u00e5ller sig fr\u00e4scha och fina i upp till en vecka. V\u00e4rm p\u00e5 f\u00f6r nybakad k\u00e4nsla.<\/p>\n

Ist\u00e4llet f\u00f6r:<\/strong> Det g\u00e5r s\u00e4kerligen bra att anv\u00e4nda andra mj\u00f6lsorter \u00e4n dom jag angivit, kom d\u00e5 ih\u00e5g att du kan beh\u00f6va \u00f6ka eller minska m\u00e4ngden f\u00f6r att f\u00e5 \u00f6nskad konsistens. Anv\u00e4nd bilderna h\u00f6gst upp i inl\u00e4gget som m\u00e5ttstock f\u00f6r konsistens p\u00e5 smeten. Ist\u00e4llet f\u00f6r \u00e4gg b\u00f6r det g\u00e5 bra att anv\u00e4nda chia\u00e4gg, 1 h\u00f6ns\u00e4gg = 1 msk chiafr\u00f6n blandat med 3 msk vatten.<\/p>\n

Fri fr\u00e5n:<\/strong> Glutenfri, raffinerat sockerfri och mejerifri.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Provade mig p\u00e5 att g\u00f6ra en variant av bagels. Dom blev smak – och konsistensm\u00e4ssigt v\u00e4ldigt bra om du fr\u00e5gar mig. Jag har inget bagel\/donutj\u00e4rn s\u00e5 jag la degen runt en muffinsform. Jag hade r\u00e4knat med att dom skulle j\u00e4sa upp n\u00e5got mer s\u00e5 att h\u00e5let i mitten skulle bli mindre \u00e4n det blev, men min rekommendation till er om ni heller inte har ett… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30777,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[235,74,30],"tags":[1516],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10533"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=10533"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10533\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30777"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=10533"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=10533"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=10533"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}