{"id":10377,"date":"2020-11-16T06:00:25","date_gmt":"2020-11-16T04:00:25","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=10377"},"modified":"2020-08-16T12:15:19","modified_gmt":"2020-08-16T10:15:19","slug":"blomkalsmos-med-kokos-sesampanerad-rodspatta-samt-en-salsa-pa-mango-koriander-tomat-och-lok","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2020\/11\/16\/blomkalsmos-med-kokos-sesampanerad-rodspatta-samt-en-salsa-pa-mango-koriander-tomat-och-lok\/","title":{"rendered":"Blomk\u00e5lsmos, panerad r\u00f6dsp\u00e4tta och mangosalsa"},"content":{"rendered":"

\"_MG_7045_liten\"<\/a><\/p>\n

Jag \u00e4lskar blomk\u00e5lsmos! Det g\u00e5r i v\u00e5gor men i vissa perioder har jag det praktiskt taget till allt. Nu i veckan hade jag det till\u00a0stekt r\u00f6dsp\u00e4tta. Som tillbeh\u00f6r hade jag en salsa p\u00e5 mango, koriander, tomat, lime och l\u00f6k till. Jag har inte skrivit s\u00e5 exakta m\u00e5tt p\u00e5 ingredienserna nedan, dels f\u00f6r att jag inte har dom och dels f\u00f6r att det \u00e4r s\u00e5 enkelt att g\u00f6ra s\u00e5 mycket eller lite du vill av det h\u00e4r och du kan enkelt smaka av och se vad du beh\u00f6ver mer eller mindre av.<\/p>\n

 <\/p>\n

Blomk\u00e5lsmos<\/em><\/strong><\/p>\n

F\u00e4rsk blomk\u00e5l
\nEventuellt en gnutta vitl\u00f6k
\nKokosolja och\/eller sm\u00f6r
\nSalt & Peppar
\nValfri mj\u00f6lk till \u00f6nskad konsistens<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:\u00a0<\/strong>Koka blomk\u00e5len s\u00e5 den blir n\u00e5gorlunda mjuk. H\u00e4ll av vattnet. L\u00e4gg kokosoljan i en sk\u00e5l eller en blender. Tills\u00e4tt lite kokosolja och\/eller sm\u00f6r, salt, peppar, eventuellt en gnutta pressad vitl\u00f6k och en skv\u00e4tt valfri mj\u00f6lk. Mixa sl\u00e4t och fluffig. Om blomk\u00e5len \u00e4r s\u00e5 mjuk att du kan mosa\/vispa med elvisp den s\u00e5 skulle jag rekommendera att g\u00f6ra det. Vad jag har h\u00f6rt s\u00e5 kan en besk eftersmak komma i blomk\u00e5lsmos som mixats, men det \u00e4r inget jag sj\u00e4lv upplevt som st\u00f6rande. Smaka av och ha eventuellt i mer v\u00e4tska till \u00f6nskad konsistens. Jag brukar mixa min helt sl\u00e4t och fluffig. Underbart!<\/p>\n

 <\/p>\n

Salsa p\u00e5 mango, koriander, tomat och l\u00f6k\u00a0<\/em><\/strong><\/p>\n

1 mango
\nSchalottenl\u00f6kar, typ 2-4 st<\/em>
\n1-2 tomater
\nF\u00e4rsk koriander
\nSaften av 1\/2-1 lime, eventuellt mer<\/em>
\nLite chiliflingor eller<\/em> f\u00e4rsk hackad chili
\nSalt & peppar<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> Finhacka alla ingredienser och l\u00e4gg dom i en sk\u00e5l, pressa lime \u00f6ver tills du uppn\u00e5tt \u00f6nskad syra, salta och peppra och smaka av.<\/p>\n

 <\/p>\n

Kokos & sesampanerad r\u00f6dsp\u00e4tta<\/em><\/strong><\/p>\n

R\u00f6dsp\u00e4ttafil\u00e9er
\nKokosmj\u00f6l
\nKokosflingor
\nSesamfr\u00f6n
\nSalt & peppar
\nVitl\u00f6k, pressad
\n\u00c4gg<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> Blanda kokosmj\u00f6l, kokosflingor, sesamfr\u00f6n, salt, peppar och pressad vitl\u00f6k p\u00e5 ett fat. I en djutallrik kn\u00e4cker du ett \u00e4gg (eventuellt fler om du ska g\u00f6ra m\u00e5nga fil\u00e9er). Vispa \u00e4gget l\u00e4tt s\u00e5 att gulan och vitan blandas. V\u00e4nd r\u00f6dsp\u00e4ttafil\u00e9n i \u00e4gget. V\u00e4nd det sedan i kokos och sesamblandingen. Stek gyllenbruna i kokosolja och\/eller sm\u00f6r.<\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jag \u00e4lskar blomk\u00e5lsmos! Det g\u00e5r i v\u00e5gor men i vissa perioder har jag det praktiskt taget till allt. Nu i veckan hade jag det till\u00a0stekt r\u00f6dsp\u00e4tta. Som tillbeh\u00f6r hade jag en salsa p\u00e5 mango, koriander, tomat, lime och l\u00f6k till. Jag har inte skrivit s\u00e5 exakta m\u00e5tt p\u00e5 ingredienserna nedan, dels f\u00f6r att jag inte har dom och dels f\u00f6r att det \u00e4r s\u00e5 enkelt… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":31032,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,33,36],"tags":[2071],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10377"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=10377"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10377\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/31032"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=10377"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=10377"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=10377"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}