{"id":10362,"date":"2015-01-28T06:00:42","date_gmt":"2015-01-28T05:00:42","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=10362"},"modified":"2016-06-29T12:03:26","modified_gmt":"2016-06-29T12:03:26","slug":"brodtips-5-att-byta-ut-mjolsorter","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/01\/28\/brodtips-5-att-byta-ut-mjolsorter\/","title":{"rendered":"Br\u00f6dtips #5 – Att byta ut mj\u00f6lsorter"},"content":{"rendered":"

\"af2d61dd9690b8312bfaa8b81cc4bdb2_980x0_c_85_ns_v4\"<\/a><\/p>\n

Mitt femte br\u00f6dbakartips handlar om hurudvida du kan byta ut mj\u00f6lsorter n\u00e4r du bakar mina br\u00f6d.<\/p>\n

”Byta ut mj\u00f6lsorter”<\/strong><\/p>\n

Ni \u00e4r m\u00e5nga som fr\u00e5gar mig just om det g\u00e5r bra att byta ut en mj\u00f6lsort mot en annan. Oftast svarar jag att det g\u00e5r bra. Jag har d\u00e4rf\u00f6r \u00e4ven b\u00f6rjat skriva ”Ist\u00e4llet f\u00f6r<\/strong>” i slutet av mina inl\u00e4gg d\u00e4r jag skriver mj\u00f6l som g\u00e5r att anv\u00e4nda ist\u00e4llet f\u00f6r dom jag angivit. F\u00f6rslagen p\u00e5 andra mj\u00f6lsorterna jag skriver garanterar inte att du kan byta ut rakt av med samma m\u00e5tt, men jag f\u00f6rs\u00f6ker d\u00e4remot s\u00e5klart i den m\u00e5n det \u00e4r m\u00f6jligt att skriva om mj\u00f6l som \u00e4r mer eller mindre snarlika i konsistens och v\u00e4tskeabsorberingsf\u00f6rm\u00e5ga. Viktigt att t\u00e4nka p\u00e5 n\u00e4r du bakar glutenfritt \u00e4r dock att det att byta till ett annat mj\u00f6l \u00e4n det som \u00e4r angivet i receptet allt som oftast inneb\u00e4r att du kommer att beh\u00f6va h\u00f6fta lite och g\u00e5 p\u00e5 k\u00e4nsla f\u00f6r att f\u00e5 r\u00e4tt konsistens och smak. Mitt tips \u00e4r att ta lite mj\u00f6l i taget tills du har r\u00e4tt konsistens. Titta i receptet om jag angivit en konsistens p\u00e5 smeten, antingen i bild eller textform och ha i s\u00e5 fall det som riktlinje.<\/p>\n

Summa summarum:<\/strong> Det g\u00e5r allts\u00e5 oftast bra att byta ut mj\u00f6lerna, men t\u00e4nk d\u00e5 p\u00e5 att det kan inneb\u00e4ra att du beh\u00f6ver \u00f6ka eller minska m\u00e4ngden f\u00f6r att f\u00e5 r\u00e4tt konsistens.\u00a0Jag har absolut inte testat alla mina bakverk med alla olika sorters naturligt glutenfria mj\u00f6lsorter, s\u00e5 det \u00e4r om\u00f6jligt f\u00f6r mig att s\u00e4ga till 100% att det kommer att fungera med dom f\u00f6rslag jag anger vid ”Ist\u00e4llet f\u00f6r”.<\/strong>\u00a0Men det \u00e4r f\u00e5 g\u00e5nger som det inte g\u00e5r att byta ut en mj\u00f6lsort mot en annan, du beh\u00f6ver bara v\u00e5ga lita p\u00e5 din k\u00e4nsla och testa dig fram till vilken m\u00e4ngd du beh\u00f6ver ha.<\/p>\n

L\u00e4s ocks\u00e5:<\/strong><\/p>\n

Br\u00f6dtips #1\u00a0– f\u00f6rvaring<\/a><\/p>\n

Br\u00f6dtips #2 – rumstempererat<\/a><\/p>\n

Br\u00f6dtips #3 – hur vet jag att br\u00f6det \u00e4r klart?<\/a><\/p>\n

Br\u00f6dtips #4 – ”valfri mj\u00f6lk?”<\/a><\/p>\n

Br\u00f6det p\u00e5 bilden \u00e4r ett nypon – och jordn\u00f6tsbr\u00f6d, h\u00e4r<\/a> <\/strong>hittar du receptet.<\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Mitt femte br\u00f6dbakartips handlar om hurudvida du kan byta ut mj\u00f6lsorter n\u00e4r du bakar mina br\u00f6d. ”Byta ut mj\u00f6lsorter” Ni \u00e4r m\u00e5nga som fr\u00e5gar mig just om det g\u00e5r bra att byta ut en mj\u00f6lsort mot en annan. Oftast svarar jag att det g\u00e5r bra. Jag har d\u00e4rf\u00f6r \u00e4ven b\u00f6rjat skriva ”Ist\u00e4llet f\u00f6r” i slutet av mina inl\u00e4gg d\u00e4r jag skriver mj\u00f6l som g\u00e5r att… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[235,1236],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10362"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=10362"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10362\/revisions"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=10362"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=10362"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=10362"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}