{"id":10266,"date":"2020-09-17T06:47:25","date_gmt":"2020-09-17T04:47:25","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=10266"},"modified":"2020-04-18T12:44:23","modified_gmt":"2020-04-18T10:44:23","slug":"glutenfria-plattar-med-jordgubb-och-lingsylt-med-en-touch-av-svartpeppar","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2020\/09\/17\/glutenfria-plattar-med-jordgubb-och-lingsylt-med-en-touch-av-svartpeppar\/","title":{"rendered":"Glutenfria pl\u00e4ttar med jordgubbs – och lingonsylt – och svartpeppar!"},"content":{"rendered":"

\"_MG_6716_liten\"<\/a> \"_MG_6733_liten\"<\/a> \"_MG_6721_liten\"<\/a> \"_MG_6738_liten\"<\/a><\/span><\/p>\n

Ingredienser till ca 17 pl\u00e4ttar<\/em><\/p>\n

2 \u00e4gg, rumstempererade<\/em>
\n1 1\/2 dl kokosmj\u00f6lk,\u00a0fet, kr\u00e4mig och flytande variant<\/em><\/p>\n

1 nypa himalayasalt
\n1\/2 tsk bakpulver
\n1 nypa \u00e4kta vaniljpulver
\n3\/4 dl linsmj\u00f6l
\n2 msk sesamfr\u00f6n, kan uteslutas<\/em><\/p>\n

Kokosolja att steka i<\/p>\n

Jordgubb – och lingomsylt med en touch av svartpeppar:<\/strong> Koka ihop jordgubbar och lingon med en skv\u00e4tt vatten i en kastrull p\u00e5 medelv\u00e4rme v\u00e4rme tills det tjocknat. Vrid i n\u00e5gra varv med en pepparkvarn. Smaka av. Svartpeppar kan uteslutas men jag rekommenderar verkligen att testa.<\/p>\n

Toppingf\u00f6rslag:<\/strong> Torkade fikon och sesamfr\u00f6n.<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> Blanda alla torra ingredienser. Vispa d\u00e4refter ihop mj\u00f6lken och \u00e4ggen. Vispa ner lite i taget av dom torra ingredienserna tills du har en tjock j\u00e4mn smet. L\u00e5t g\u00e4rna pl\u00e4ttsmeten st\u00e5 och dra en stund, minst 15-20 minuter s\u00e5 blir den mer l\u00e4tthanterlig. L\u00e5t g\u00e4rna smeten st\u00e5 i rumstemperatur.\u00a0Om den verkar f\u00f6r l\u00f6s n\u00e4r du ska steka pl\u00e4ttarna kan du ha i 1\/2 tsk fiberhusk och l\u00e5ta smeten st\u00e5 n\u00e5gra minuter till. L\u00e4gg en klick kokosolja i en stekpanna och s\u00e4tt plattan p\u00e5 h\u00f6gsta v\u00e4rme. N\u00e4r pannan blivit riktigt het s\u00e4nker du till medelv\u00e4rme och steker pl\u00e4ttarna gyllenbruna p\u00e5 vardera sida. Servera med sylten eller andra valfria tillbeh\u00f6r.<\/p>\n

Ist\u00e4llet f\u00f6r:<\/strong>\u00a0Linsmj\u00f6l – T.ex kik\u00e4rtsmj\u00f6l, quinoamj\u00f6l, bovetemj\u00f6l. \u00c4gg – chia\u00e4gg, 1 h\u00f6ns\u00e4gg = 1 msk chaifr\u00f6n blandat med 3 msk vatten.<\/p>\n

Fri fr\u00e5n:<\/strong> Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan n\u00f6tter.<\/p>\n

Tips:<\/strong>\u00a0Du kan g\u00f6ra eget linsmj\u00f6l genom att mixa torra linser till ett fint mj\u00f6l! N\u00e4r \u00e4ggen \u00e4r rumstempererade binder dom b\u00e4ttre \u00e4n n\u00e4r dom \u00e4r kylsk\u00e5pskalla. ”Hur vet jag n\u00e4r jag ska v\u00e4nda p\u00e5 pl\u00e4ttarna?” – N\u00e4r dom b\u00f6rjat bli ”klara” \u00e4ven p\u00e5 ovansidan \u00e4r det l\u00e4ge att v\u00e4nda p\u00e5 dom. Om dom \u00e4r alldeles f\u00f6r ”bl\u00f6ta” p\u00e5 ovansidan brukar dom dels vara sv\u00e5rare att v\u00e4nda p\u00e5 och dels vara ganska bleka i stekytan.<\/p>\n

\"_MG_6698_liten\"<\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Ingredienser till ca 17 pl\u00e4ttar 2 \u00e4gg, rumstempererade 1 1\/2 dl kokosmj\u00f6lk,\u00a0fet, kr\u00e4mig och flytande variant 1 nypa himalayasalt 1\/2 tsk bakpulver 1 nypa \u00e4kta vaniljpulver 3\/4 dl linsmj\u00f6l 2 msk sesamfr\u00f6n, kan uteslutas Kokosolja att steka i Jordgubb – och lingomsylt med en touch av svartpeppar: Koka ihop jordgubbar och lingon med en skv\u00e4tt vatten i en kastrull p\u00e5 medelv\u00e4rme v\u00e4rme tills det tjocknat…. L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30976,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[49,74,30,33,185],"tags":[1104],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10266"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=10266"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10266\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30976"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=10266"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=10266"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=10266"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}