Meny

Choklad, citron, havsalt, kokos proteinbar

_MG_62571 _MG_61601 _MG_62281Choklad, citron, havsalt, kokos proteinbar

En proteinbar med många spännande smaker som i alla fall tillsammans med mina smaklökar trivs himla bra ihop. Jag gjorde även en cheesecake variant av den genom att dela på en bar och lägga ett lager med färskost mellan, amazing.

Du behöver: / 1 1/2 dl osötat ärtprotein, gärna med chokladsmak / 4,5 msk kokosmjöl / 5 msk kokossocker eller annan sötning / 1/2 dl riven kokos / 6 msk kaffe / 5 msk kakao / 1 – 1,5 dl vatten, beroende på hur mycket ditt proteinpulver och kokosmjöl suger åt sig vätska, degen ska bli fast men inte torr / 85 g smält stevia choklad dark / Fint rivet skal av en ekologisk citron / Kokos till garnering / Havsalt till garnering

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll vatten och kokossocker i en kastrull, låt kokossockret smälta på låg värme. Häll sedan i det söta vattnet i det torra och blanda väl, använd gärna händerna. När du fått en fin deg, dela den i 5-6 delar och fukta händerna i kallt vatten och forma bars som du sedan draperar med choklad och toppar med kokosflingor.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, socker, ägg och nötter. För att göra den mjölkfri kan du byta ut cream cheese mot fet kokosmjölk med lite citron i.

Sesampanerad lax med sötpotatisstrips

_MG_63061Sesampanerad lax med sötpotatisstrips

Ett enkelt och gott middags/lunch-tips är att panera lax i sesamfrön och göra sötpotatisstrips i ugnen till.

Panering: / Skalade sesamfrön / Havsalt / Cayennepeppar / Gurkmeja / Vitlök / Citron / Timjan

Gör så här: Skär färsk lax i portionsbitar, vänd i paneringen. Stek på medelhög värme tills den har fått en fin färg och krispig yta. Några minuter på varje sida räcker så att den inte blir torr. Sötpotatisen skär du i tunna stavar, sprider ut på en plåt med lite salt och peppar och steker i ugnen på 225 grader tills dom fått en fin färg och krispig yta.

Fri från: Den här rätten är fri från ägg, gluten, mjölk, socker och nötter. Förslag till vegetariskt/veganskt alternativ är att panera selleri istället för lax, otroligt gott. Alternativt göra mina frasiga bönbollar.

Nachochips

_MG_637511_MG_639711Nachochips

Du behöver: / 1 dl mandelmjöl / 1 dl majsmjöl / 1 rågad msk kokosolja / 1 dl kokande vatten / 2 1/2 msk spiskummin / 1 krm cayennepeppar / 1/2 tsk paprikapulver, kan uteslutas / 1/2 tsk vitlökspulver / 1 msk kokossocker eller honung / 1 krm gurkmeja, kan uteslutas / 1 1/2 tsk havsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och häll i dom torra ingredienserna, blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg på smeten. Ta ett till bakplåtspapper och lägg över smeten, fördela sedan med hjälp av händerna smeten över plåten. Ta bort det översta pappret. Skär rutor i smeten. Grädda i gunen i 10-15 minuter beroende på hur tunn du gjort chipsen. Dom ska vara gyllenbruna och krispiga.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, mjölk, socker och ägg.