Meny

Är det på riktigt eller drömmer jag?

_MG_3060_MG_2558 _MG_2575

Middag på Chutney på Katarina bangatan. En vegetarisk/vegansk restaurang med väldigt god och prisvärd mat. _MG_2729 _MG_2848 _MG_2940

Picknick på balkongen med rostade rotsaker i ugnen med örtsås och kikärtor.
_MG_2081

Fredriks bönbollar tillsammans med fetaost, sparris, melon och bladspenat._MG_2212 _MG_2290 _MG_2331

Mera balkongpicknick med krispig brockoli, lax, morot, bladspenat, melon, nektarin och sesamfrön._MG_2339 _MG_3035 _MG_3106

Sinnessjukt go ekologisk glass på Vintervikens trädgårdscafe, jag tog skogsglänta.
_MG_3115 _MG_3198 _MG_3199Hade inte kunnat haft en bättre start på semestern. Soliga dagar i Stockholm med mina fina systrar Agnes, Evelina och Evelinas kille Fredrik. Jag får nypa mig i armen varje minut. Glödande solnedgångar, ljumma vindar dygnet runt, bad i Mälaren och träning utomhus i gassande hetta, långa kvällspromenader och kulinariska matupplevelser.

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar

I love kakao

168797183_blogg1Skillnaden på vanlig kakao och rå kakao

Många frågar mig vad skillnaden är på rå kakao och ”vanlig” kakao. Jag använder rå kakao i många av mina chokladiga recept av den enkla anledningen att näringsinnehållet är väldigt mycket bättre. Skillnaden mellan rå kakao och ”vanlig” kakao är att den oftast är ekologisk, garanterat 100% rå och aldrig upphettad över 40°C. Det här gör att antioxidanter och andra näringsämnen blir bevarade på ett mycket bättre sätt. Dessutom tycker jag att det smakar mer, bara det! Rått kakaopulver innehåller faktiskt sju gånger så mycket antioxidanter än sin upphettade motsvarighet ”vanligt” kakao.

Andra fördelar med kakao i överlag är att det bekämpar depression, är bra för hjärtat, innehåller 15 ggr mer antioxidanter än blåbär, sänker blodtrycket, sänker kolesterolet, verkar uppiggande, ger ökad sexlust och kan i många fall vara en hjälp vid viktnedgång då det har en aptitdämpande egenskap.

Så summan av kardemumman, ät kakao mina vänner!

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar

Chevre, rödbetor och mungbönspasta

_MG_1654_blogg _MG_1662_bloggChevre, rödbetor och mungbönspasta

Chevre, rödbetor, mungbönspasta, nötter, pesto, tomat, morot och bönor i en salig blandning. GOOOOTT!

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar