Meny

Sesampanerad lax med sötpotatisstrips

_MG_63061Sesampanerad lax med sötpotatisstrips

Ett enkelt och gott middags/lunch-tips är att panera lax i sesamfrön och göra sötpotatisstrips i ugnen till.

Panering: / Skalade sesamfrön / Havsalt / Cayennepeppar / Gurkmeja / Vitlök / Citron / Timjan

Gör så här: Skär färsk lax i portionsbitar, vänd i paneringen. Stek på medelhög värme tills den har fått en fin färg och krispig yta. Några minuter på varje sida räcker så att den inte blir torr. Sötpotatisen skär du i tunna stavar, sprider ut på en plåt med lite salt och peppar och steker i ugnen på 225 grader tills dom fått en fin färg och krispig yta.

Fri från: Den här rätten är fri från ägg, gluten, mjölk, socker och nötter. Förslag till vegetariskt/veganskt alternativ är att panera selleri istället för lax, otroligt gott. Alternativt göra mina frasiga bönbollar.

Nachochips

_MG_637511_MG_639711Nachochips

Du behöver: / 1 dl mandelmjöl / 1 dl majsmjöl / 1 rågad msk kokosolja / 1 dl kokande vatten / 2 1/2 msk spiskummin / 1 krm cayennepeppar / 1/2 tsk paprikapulver, kan uteslutas / 1/2 tsk vitlökspulver / 1 msk kokossocker eller honung / 1 krm gurkmeja, kan uteslutas / 1 1/2 tsk havsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och häll i dom torra ingredienserna, blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg på smeten. Ta ett till bakplåtspapper och lägg över smeten, fördela sedan med hjälp av händerna smeten över plåten. Ta bort det översta pappret. Skär rutor i smeten. Grädda i gunen i 10-15 minuter beroende på hur tunn du gjort chipsen. Dom ska vara gyllenbruna och krispiga.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, mjölk, socker och ägg.

Chocolate go nuts

_MG_58861CHOCOLATE GO NUTS

Till ca 12 bitar behöver du

85 g steviachoklad dark
70 g jordnötssmör, creamy eller crunchy beroende på vad du gillar
2 msk kokossocker
1/2 msk kokosolja

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen över ett vattenbad och ställ den åt sidan. Den ska vara smält men gärna kladdig, om den är för lös blir det för tunt lager med choklad.
2. Gör i ordning ett nytt vattenbad med nötsmöret, kokossockret och kokosoljan. Rör runt tills kokossockret smält. Ställ i ordning ca 8 st mini muffinsformar på ett fat, eller knäckformar/ischokladformar.
3. Ta en liten sked eller pensel och pensla/bre choklad i hela formen, så tjockt lager som möjligt. När du penslat alla formerna med choklad lägger du i en klick nötsmör. Toppa sedan med lite ringlad choklad. In i kylskåpet i 1 timme ca. Ät och njut!