Meny

Midsommarfirande i bilder

_MG_9169 _MG_9174_MG_9209 _MG_9191_MG_9227 _MG_9282 _MG_9322 _MG_9336 _MG_9349_MG_9442

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar

Pavlova med sommarens godaste bär och färsk mynta

_MG_9252_blogg

_MG_9254_blogg _MG_9274_blogg

_MG_9284_blogg

Pavlova med sommarens godaste bär och färsk mynta

Ingredienser

4 äggvitor
1/2 krm salt
2 dl steviaströ
1 msk majsstärkelse Maizena
1 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver
1 tsk vitvinsvinäger/äppelcidervinäger
Kokosolja till att smörja formen

Gör så här

Sätt ugnen på 225 C. Vispa äggvitor och salt till hårt skum med hjälp av en elvisp. Tillsätt steviaströt lite i taget under vispningen, fortsätt vispa tills smeten är hård. Vipsa sen ner i majsstärkelse, vaniljpulver och vinäger. Smörj en form med löstagbara kanter, strl för ca 8 bitar tårta. Bred ut smeten och gör en liten fördjupning i mitten där fyllningen senare kommer att läggas. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 timmar. Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat. Låt botten svalna. Lossa kanten på formen med en kniv.Lägg tårtbotten på ett fat och dekorera med vispad grädden eller kokosgrädde och garnera med jordgubbar, körsbär och färsk mynta.

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar

Saftigt morotsbröd till midsommarfrukost

_MG_9137_ny_liten _MG_9134_blogg1Saftigt morotsbröd till midsommarfrukost

Ingredienser: / 2 rivna morötter / 2 1/4 dl bovetemjöl / 2 1/4 dl mandelmjöl / 1 msk fiberhusk / 2 matskedar kokosolja / 2 vispade ägg / 1,5 dl blandade frön / 2 tsk bakpulver / 1 krm vaniljpulver / 1/2 tesked kanel / 1 nypa salt / 1 1/2 dl valfri mjölk

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta och blanda ordentligt.Fetta in en brödform (gärna med mer kokosolja). Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att minst 2cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och toppa med lite mer frön, placera i mitten av ugnen. Ca 40-45 minuter. Brödet ska ha en lätt ”krispig” yta. Låt brödet svalna en stund, lossna kanterna med en kniv innan du vänder upp och ner på pannan.

  • 0 Kommentarer
  • Lämna en kommentar