Meny

close

Sådan matsäck man har med sig ut till skogen

_MG_4129_MG_4142Sådan matsäck man har med sig ut till skogen

Kokt råris + kanel + vanilj + banan + svartvinbär + chiafrön + rismjölk + glasburk = skogs-matsäck.

Livsstil

Glutenfria scones bakat på quinoamjöl

Ingredienser till 10-12 st: / 2 dl quinoamjöl, (0.9 US cup) alternativt ett annat mjöl som t.ex majsmjöl, mandelmjöl eller bovetemjöl / 1 dl hackade mandlar, (0.4 US cup) alternativt frön eller andra nötter / 1/2 dl russin, (0.2 US cup) kan uteslutas / 1 msk fiberhusk (psyliumseedhusk) / 2 tsk bakpulver / 3 dl mjölk, (1.2 US cup) t.ex ris eller mandelmjölk / 2 msk kokosolja / 1 tsk salt / Brödkryddor, finns i färdigblandad påse, jag tog ca halva påsen.

Gör så här: Sätt ugnen på 250 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i mjölken och oljan och rör om. Häll upp i muffinsformar och grädda i 15-20 min. Jag serverade mina med hasselnötssmör och råröda lingon.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, socker, mjölk, ägg och kan enkelt göras nötfri genom att använda frön istället för mandlar.

Smoothielove

IMG_0196_litenSmoothielove

Mixa blåbär, vanilj och lite vatten i en skål. Mixa hallon, kokosmjölk och lite kanel i en annan. Varva lagren i ett glas. Njut!

Fri från: Den här rätten är fri från socker, gluten, mjölk, ägg och nötter.