Meny

close

Frisk morgonluft & gyllene solstrålar

_MG_4879_liten

_MG_4810_liten

_MG_4832_liten_MG_4918_liten2

Frisk morgonluft & gyllene solstrålar – underbara lördagspromenad

Senaste veckorna har jag vistats på svensk mark hos min kära familj och fina kollegor på kontoret. Varje morgon när jag åker till jobbet ser jag i backspegeln himlen som färgas orange av den starka höstsolen, frosten som glittrar på ängarna, sömniga hästar som precis börjat vakna till liv – det är så otroligt jäkla magiskt. Jag slutar aldrig att imponeras. Tar mig tid att se, lukta, känna och höra. Blir fylld till bredden av energi, glädje och uppskattning. Imorse promenerade vi benen trötta i det nollgradiga landskapet. Klappade hästarna, njöt av solen som värmde näsan och åt en god lång frukost när vi kom in, jag och mellansyster Evelina.

Frukosten bestod av quinoa-pudding. Helt enkelt kokt quinoa som jag på svag värme rört ner ett ägg, lite kanel, vanilj och kardemumma i tills den fått en pudding-liknande konsistens. Serverade med frukt och bär.

RAW bovete-banan-gröt

_MG_1684_liten_1_MG_1789_liten

_MG_1814_liten

RAW bovete-banan-gröt

Ingredienser: / 1 dl helt bovete som legat blötlagt under natten (0.4 US cup) / 1 banan / 1/2 tsk kanel / 1 nypa salt / 1-2 tsk agavesirap, alt. annan valfri flytande sötning / 1/2 msk chiafrön som legat i 1/4 dl vatten (0.1 US cup), går bra att utesluta / 1/2 dl kokosflingor, går bra att utesluta eller ersättas med annan smaksättning

Gör så här: Häll av vattnet från det blötlagda bovetet och mixa tillsammans med resterande ingredienser. Servera med valfri topping.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, mjölk, ägg, nötter och raffinerat socker.

Guld och gröna skogar

_MG_4361_liten _MG_4362_liten_MG_4203_MG_4173_MG_4209 _MG_4285 _MG_4314 _MG_4343_liten