_MG_7532_liten1

Chokladproteinpudding med rostade söt-salta mandlar

Receptet kommer från fantastiska Kristine Weber och du hittar hennes version av puddingen hittar du här

Pudding 1 portion: / 25 g chokladproteinpulver, jag hade osötat ärt-protein med chokladsmak / 1 msk maizena / 2 dl valfri mjölk, jag använde rismjölk / 1 msk kakao / 1 tsk valfri sötning, jag hade sukrin melis

Söt-salta mandlar:  / 10-15 mandlar / 1 tsk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning / En nypa flingsalt

Gör så här: Vispa ner 1 msk maizena i 2 dl mjölk i en kastrull. Vispa också ner sötningen. Sätt kastrullen plattan och låt koka upp tills det blivit tjock. Häll över det i en skål och låt det svalna, vispa därefter ner proteinpulver och kakao. Sätt i kylskåp i några timmar. Under tiden steker du mandlarna i en torr stekpanna och tillsätter till sist agavesirap och flingsalt. Strö mandlarna över puddingen vid servering.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, raffinerat socker, mjölk och ägg. Du kan givetvis använda vilken topping du önskar och på så vis göra den utan nötter.