bananbitar_blabar_jordgubbar_jordnotssmor_gojibar_choklad_1

Recept: Bananabites med massa goda tillbehör!

Behöver du snackstips till helgen? Då rekommenderar jag dessa bananbitar med jordnötssmör, blåbär, jordgubbar, kokosgrädde och chokladtäckta gojibär. Är både fina att se på, enkla att göra och framförallt magiskt goda.

DU BEHÖVER

Banan
Blåbär, jag använde amerikanska blåbär
Jordgubbar
Jordnötssmör, alt. annat valfritt nöt – eller frösmör
Kokosgrädde*
Chokladtäckta gojibär alt. valfri hackad mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

Skiva banan, blåbär och jordgubbar. Lägg en bananskiva i botten, bred på ett lager jordnötssmör, lägg på en jordgubbsskiva och några blåbär, toppa med en till skiva banan, ha på en klick kokosgrädde och toppa med några grovhackade chokladtäckta gojibär. Klart!

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg, utan nötter – om du väljer ett frösmör istället för jordnötssmör, t.ex hampafrösmör eller solroskärnesmör.

KOKOSGRÄDDE

*Kokosgrädde är det översta lagret i en burk med fet kokosmjölk. Vattnet som blir kvar i burken kan du spara och använda till t.ex smoothies, såser eller koka gröt på. Om du vill ha tips när du ska vispa kokosgrädde kan du kolla in detta inlägg (klick).