Spirulina – och jordgubbssmoothie + mjukt bröd med ägg
Godmorgon kära vänner! Idag vankas det ett ännu till bröllop för vår del. Det tredje i ordningen. Detta bröllop har 50-talstema, närmare bestämt ”Folkpark 50-tal”. Det ska bli väldigt roligt att se hur alla tolkat det! Vi laddar upp med en frukost bestående av en spirulina – och jordgubbssmoothie och mjukt bröd med ägg. Hoppas att ni får en fantastisk lördag!
SPIRULINA – OCH JORDGUBBSSMOOTHIE
Ca 2 dl frysta jordgubbar
Ca 1 dl fryst skivad banan
1/2 dl äppeljuice
2-3 msk citronjuice
4 dl valfri mjölk
1 tsk spirulinapulver
1 tsk chlorellapulver
1 msk nässelpulver
1/2 dl valfritt proteinpulver, jag använde laktosfritt whey
1 msk chiafrön
En nypa äkta vaniljpulver
FÖRSLAG PÅ TOPPING
Granatäppelkärnor, bipollen och hampafrön
MJUKT GLUTENFRITT BRÖD
Recept på brödet hittar du här (klick)
GÖR SÅ HÄR
Mixa alla ingredienser till smoothien, smaka av. Servera med valfri topping.
FRI FRÅN
Glutenfri, utan raffinerat socker, utan nötter.