_MG_7997

Recept: gör egen glutenfri gröt med hallon

Du behöver: / 1 dl hallon (0.4 US cup)  / 1/2 dl hasselnötssmjöl (0.2 US cup), kan ersättas med mandelmjöl, kokosmjöl, bovetemjöl eller quinoamjöl / 1 tsk potatismjöl utblandat i 0.75 dl kallt vatten (0.3 US cup) / 1/4 dl kokosflingor (0.1 US cup) / En nypa salt / 1/2 krm äkta ekologiskt vaniljpulver

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en kastrull och rör om tills gröten fått en fin och jämn konsistens. Servera med hackad frukt, nötter, frön, bipollen och mandelmjölk.

Fri från: Den här rätten är fri från ägg, gluten, socker, mjölk och kan även göras nötfri genom att du använder t.ex kokosmjöl, bovetemjöl eller quinoamjöl istället för hasselnötssmjöl.