Gör din egen hallon-choklad-proteinbar

Ingredienser, ger 2-4 bars:

1,5 skopa naturellt proteinpulver, jag använder vassle

3,5 msk kokosmjöl

1,5 – 2 msk sukrin melis eller agave

1 handfull hallon, helst tinade

1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver

1-2 msk vatten

Ca 40 g smält steviachoklad, alternativt gör din egen choklad genom att blanda lite kokosolja, kakao och sötning efter behag i en kastrull 

Gör så här: Blanda alla ingredienser utom den smälta chokladen i en skål. Degen ska bli fast men inte torr, tillsätt mer kokosmjöl eller vatten vid behov. Fukta händerna i kallt vatten och forma bars. Pensla den smälta chokladen över och ställ in i kylskåpet.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten och kan enkelt i och med att du själv väljer sötning göras sockerfri och mjölkfri. Om du är känslig mot kokosmjöl kan du använda lite majsmjöl eller quinoamjöl, dosera lite åt gången så att du följer med på hur konsistensen utvecklas.