blabar_kardemumma_smoothie_hurbrasomhelst_3

Recept: smoothie med havregryn + blåbär + kardemumma

Som ni vet har jag (tillsammans med många andra i världen) en förkärlek till smoothies. Det är så enkelt att bara slänga i det man är sugen på, mixa och vips – så finns en fantastisk måltid färdig på nolltid. Denna smoothie med smak av blåbär och kardemumma innehåller bland annat havregryn, frysta blåbär och hampaproteinpulver. Låt det väl smaka!

INGREDIENSER

1 dl havregryn
1 dl frysta blåbär
1/2 skivad fryst banan
1 dl vatten
1/4 dl valfritt proteinpulver, jag använde hampaproteinpulver med vaniljsmak
Några rejäla puffar kardemumma

TOPPINGFÖRSLAG

Blåbär
Jordgubbar
Svarta och vita sesamfrön
Jordnötssmör alt. annat nöt – eller frösmör
Basilika
Stekpannemüsli (recept här)

GÖR SÅ HÄR

Mixa havregrynen till ett mjöl. Ha därefter i resterande ingredienser och mixa.

FRI FRÅN

Glutenfri (havregryn är naturligt glutenfria men behandlas ofta med produkter som innehåller gluten, välj bovete – eller hirsflingor alt. glutenfria havregryn om du vet med dig att du inte mår bra av havregryn), raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg, utan nötter (om du skippar jordnötssmöret som topping).

blabar_kardemumma_smoothie_hurbrasomhelst_2