polentapanerad_tofu_kramigtris_rarordalingon_kantareller_hurbrasomhelst.se_3 polentapanerad_tofu_kramigtris_rarordalingon_kantareller_hurbrasomhelst.se_2

Polentapanerad tofu med krämigt ris, kantareller och rårörda lingon – Mmums! Jag älskar kantareller och jag älskar lingon, verkligen favoriter av höstens skogsskatter. Tofun blir så himla god när den paneras i polenta – alldeles frasig utanpå och mjuk inuti.

POLENTAPANERAD TOFU

Mjuk tofu / Silken tofu
Polenta
Himalayasalt
Kokosolja att steka i

KRÄMIGT RIS

Ris
Havrefraiche
Curry
Örtsalt

STEKTA KANTARELLER

Kantareller
Kokosolja att steka i
Örtsalt

SNABB LINGONSYLT

Lingon
Valfri sötning i önskad mängd

GÖR SÅ HÄR

1. Koka valfri mängd ris enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Lägg lingon och valfri sötning i önskad mängd i en kastrull. Sätt plattan på medelvärme och låt sjuda tills lingonen kokat ihop något.
3. Skär tofun i bitar, mina var ungefär 2-3 cm tjocka. Häll sedan upp polenta på en tallrik och ha i Himalayasalt. Vänd tofun i paneringen. Ha sedan i kokosolja i en stekpanna och hetta upp den ordentligt. Lägg i tofubitarna och sänk till medelvärme och stek frasiga och gyllenbruna. Under tiden steker du även kantarellerna i kokosolja och toppar med örtsalt.
4. När riset är klart rör du i lite havrefraiche (jag använder Oatlys), curry och örtsalt efter behag. Curry har en fantastisk förmåga att lyfta smaker tycker jag, framförallt gillar jag det ihop med kantareller.
5. Lägg sedan upp riset, tofun, kantarellerna och lingonen på en tallrik. Toppa t.ex med färsk persilja – färdigt!

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan ägg, utan nötter.

polentapanerad_tofu_kramigtris_rarordalingon_kantareller_hurbrasomhelst.se_4