Krämig glass på fryst banan med smak av nypon
Minns ni proteinglassen med kanel och blåbär jag gjorde häromdagen (klick)? Här kommer uppföljaren, proteinglass med smak av nypon! Så himla fräscht och alldeles underbart.
INGREDIENSER
För mig var detta 1 portion
1 banan, skivad och sedan djupfryst
25 g valfritt proteinpulver, jag blandade till en egen mix av naturellt ärtprotein och laktosfritt vaniljvassleprotein
1 msk nyponskalsmjöl
1 msk vatten
TOPPING
Hallon
Blåbär
Mynta
Svarta sesamfrön
Pumpakärnor
Hampafrön
GÖR SÅ HÄR
Mixa den frysta bananen, proteinpulvret och nyponskalsmjölet tills du har en krämig glass. Skrapa ner från kanterna då och då vid behov. Eventuellt kan du tillsätta mer vatten om det behövs för konsistensens skull, men försök att låta bananen ge så mycket vätska som möjligt till att börja med, glassen smälter nämligen fortare annars. Toppa valfri topping. Klart!
FRI FRÅN
Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan nötter, utan ägg, mejerifri (om du väljer vegetabiliskt proteinpulver).