Recept: ugnsstekta grönsaker med hallon- och blåbärssallad

Frukten av skörden. Nästan i alla fall, middag av råvarorna jag handlade på bondens marknad i lördags. Det här är ett simpelt middagstips som sköter sig själv i ugnen och är klart på 20 minuter.

Du behöver: Valfria grönsaker, jag hade gula, orange och lila morötter, polkabetor, bondbönor, squash, vitlöksklyftor och lila bönor. Serverade med en sallad på rå broccoli, krispig gurka, blåbär, hallon och lite blandade frön. Under tiden grönsakerna sköter sig själv i ugnen mixar du ihop en hummus som du hittar receptet på här och serverar till.

Gör så här: Sätt ugnen på 225 C. Skär grönsakerna i valfritt format, gärna i ca samma tjocklek så blir dom jämnt färdiga. Ringla lite olivolja och krydda med salt, cayennepeppar och lite paprikapulver. In i mitten av ugnen i 20 min eller tills dom fått en fin yta och är så genomstekta som du vill ha dom.