Glutenfri paj med nässlor på quinoabotten 

Ni var många som blev nyfikna på receptet på mammas quinoapajbotten, så här kommer receptet. Receptet är beräknat på cirkamått, hon var inte helt säker på dom exakta mjölmängderna, men något i den här stilen brukar hon köra på.

Recept för en ca 24 cm i diameter stor pajform

4 dl kokt kall quonoa, du kan använda både svart, röd eller vit.
2 dl quinoamjöl
1 dl bovetemjöl
50 g smör eller kokosolja
1 ägg, kan uteslutas

Äggstanning 

4 ägg vispat med 4 dl valfri mjölk
Förvällda nässlor, salt, peppar, vitlök och gullök som du brynt i en panna samt kokta mungbönor.

Gör så här: Sätt ugnen på 200C. Blanda quinoa, matfett, mjöl och eventuellt ett ägg till en pajdeg. Tryckt ut degen i en pajform, gärna med löstagbara kanter. Förgrädda pajskalet i 15 min. Fyll sedan med valfri fyllning och grädda i ytterligare 40-50 minuter beroende på fyllning.

Fri från: Gluten, socker, mjölk, nötter och görs enkelt äggfri genom att hoppa över ägget.