sallad_ekogronsaker_hurbrasomhelst.se_1 sallad_ekogronsaker_hurbrasomhelst.se_2

Precis som utlovat kommer här receptet på salladen jag gjorde av grönsakerna vi köpte på Tjärnviks gård. En ljuvlig sallad med limedressing och panerad tofu! Så mycket smak, så välgörande, så god, så underbar – ja, ni fattar. Prova den helt enkelt!

Ingredienser sallad

Det här räckte till två personer

1 knippe bladpersilja
1 handfull broccoli, skuren i smala bitar
2 nävar blandad sallad
1 avokado, skuren i skivor
7-8 körsbärstomater, skurna i bitar
1 mindre gurka, jag gjorde ”gurkspagetti” av den min  i spiralizer, men det går lika bra att riva eller hyvla den
1 morot, också gjord till ”morotsspaggeti” i min spiralizer
En liten näve valnötter, grovhackade
Lite picklad rödlök, recept här (klick)

Ingredienser dressing

1 lime, saft och skal
ca 2 tsk agavesirap, mer efter behag, alt. annan valfri flytande sötning
Svartpeppar
Örtsalt

Ingredienser panerad tofu

Några msk polentapanering, receptet är samma panering som till sötpotatisstripsen som jag bloggade om för ett tag sedan, se här (klick)
1 paket silken/soft tofu, alternativt vanlig fast tofu
En skvätt tamarisoja
Kokosolja att steka i

GÖR SÅ HÄR

1. Lägg upp alla ingredienser till salladen på två tallrikar.
2. Riv skal från en lime och lägg in en skål. Pressa sedan saften av hela limen ner i skålen. Ha i agave sirap, svartpeppar och citron. Ringla sedan valfri mängd av dressing över salladen.
3. Lägg några msk polentapanering på en tallrik. Skär försiktigt skivor av tofun och vänd ännu mer försiktigt den i  paneringen. Ha en klick koksolja och en skvätt soja i en stekpanna och stek tofubitarna på medelvärme tills dom har en krispig yta. Servera tofubitarna till salladen. Klart!

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg och kan enkelt göras utan nötter genom att skippa valnötterna. Ta t.ex pumpakärnor och sesamfrön istället!