_MG_6413_liten

Dags att göra egna våfflor på egen glutenfri våffelsmet! 

Dom här våfflorna är så enkla att göra, proteinrika, passar utmärkt både att servera med goda söta frukter och bär eller som smörgås med valfritt pålägg. 

Till 2-3 våfflor behövs:

ekologiska ägg

1/2 tsk bakpulver

2 msk mandelmjöl, alternativt kokosmjöl, hasselnötsmjöl, bovetemjöl, rismjöl, majsmjöl etc.

2 msk valfritt proteinpulver, går att uteslutas använd då 2 msk extra med mjöl

3 msk valfri mjölk

Kokosolja till stekning

En nypa äkta ekologiskt vaniljpulver

En nypa salt

Sötning efter behag, jag använde 1 tsk sukrin melis

Gör så här: Vispa ihop alla ingredienser i en skål. Värm våffeljärnet och smörj det med kokosolja. Stek våfflorna och servera med valfri topping.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, socker och mjölk. Du gör den enkelt utan nötter genom att använda t.ex majsmjöl, bovetemjöl eller rismjöl. För att göra den utan ägg kan du använda en äggersättare från t.ex Orgrans No Egg.