Recept: gör eget glutenfritt morotsbröd i långpanna

Ingredienser:

3 dl kikärtsmjöl

1,5 dl pekannötter, malda eller mixade till ett mjöl, blir ca 3 dl*

2 dl kokosmjöl

2 msk fiberhusk

1 dl solroskärnor

2 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

1 tsk örtsalt

1 msk kummin

7 dl valfri vegetabilisk mjölk

4 ägg

4 dl fin rivna morötter

Pekannötter till garnering

Gör så här: Sätt ugnen på 200 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa sedan ner ägg, rivna morötter och mjölk till en tjock smet. Klä en ca 25×30 cm stor form med bakplåtspapper. Om du inte har en form i den storleken går det också bra att ta en stor plåt och forma brödet med händerna till ett ca 25×30 cm stort bröd. Toppa med pekannötter. Grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter.

*Om du inte har en mixer eller mandelkvarn att göra mjöl av pekannötterna går det även bra med 3 dl valfritt köpt nöt- eller frömjöl. 

Fri från: Gluten, socker, mejeriprodukter.