Denna magnifika glutenfria ravioli med gräddig tomatsås och morotsbacon blev till efter att vi besökt gårdagens Skördemarknad på Tjärnvik Gård. Jag köpte nämligen massa smarriga nyskördade grönsaker där, bland annat orangea tomater och morötter. Som sedan fick agera huvudroll i gårdagens lunch! Se recepten längre ner i inlägget.

skordemarknad_tjarnvik_2017_7skordemarknad_tjarnvik_2017_3 skordemarknad_tjarnvik_2017_2skordemarknad_tjarnvik_2017_1

GRÄDDIG TOMATSÅS

ca 500g tomater
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 1 tsk honung
Lite citronsaft
En skvätt havregrädde eller kokosgrädde
Örtsalt
Svartpeppar
Chiliflingor
Kokosolja att steka i

Basilika & parmesanost till servering

MOROTSBACON

Recept här (klick)

RAVOIOLI

Jag använde en glutenfri färdig färskpasta i form av ravioli, vilken annan pasta som helst funkar också

glutenfri_ravioli_tomatsas_morotsbacon_2

GÖR SÅ HÄR

1. Gör i ordning morotsbaconet enligt receptet.
2. Hacka lök och vitlök och stek sedan på medelvärme i kokosolja tills dom mjuknat. Se till att ha lagom temperatur så löken inte bräns. Rör ofta.
3. Skär tomtarena i klyftor eller bitar och lägg i stekpannan. Salta och peppra. Ha i honung och lite citronsaft. Låt stå och puttra tills tomaterna mjuknat.
4. Koka upp pastavattnet och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Ha i en skvätt havregrädde i tomatsåsen och smaka av.
6. Lägg upp pasta och gräddig tomatsås på en tallrik. Toppa med morotsbacon, basilika och parmesanost.

Smaklig måltid!

glutenfri_ravioli_tomatsas_morotsbacon_1

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri.