Fira våffeldagen med glutenfria frasvåfflor! Det här receptet kommer från min kokbok Friendly Food och är verkligen ett av dom bästa våffelrecept jag vet. Frasiga, mättande, smakrika och goda. Prova och se om du gillar dom lika mycket som jag gör vetja. Trevlig helg allihop!

glutenfria_vafflor_hurbrasomhelst.se_2 jordgubbar

INGREDIENSER

ger ca 8 våfflor

3 ägg
2 dl fet kokosmjölk*
1 1/2 dl vatten
2 msk nötsmör, t.ex cashewnötsmör, mandelsmör, hasselnötssmör eller jordnötssmör
3/4 dl kokosolja
1 1/2 dl quinoamjöl
1 1/2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm örtsalt

*Välj en krämig och rinnande kokosmjölk som är enkel att blanda med övriga ingredienser, t.ex någon variant på liten tetra.

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ägg, kokosmjölk, vatten och mandelsmör till en jämn smet. Förslagsvis med elvisp för att verkligen få ihop allt.
2. Smält kokosolja på låg värme och häll ner den i smeten. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dom. Smeten ska vara tjock och krämig. Låt sedan smeten stå och dra 5-7 min.
3. Hetta upp våffeljärnet och smörj vid behov med kokosolja. Bred ut den tjocka krämen i järnet. Grädda våfflorna gyllenbruna.
4. Servera med valfria tillbehör. Hoppas det ska smaka!

TIPS!

Om du vill göra många våfflor kan du ha ugnen varm på ungefär 150C och kögga in färdiga våfflor på ett galler under tiden som de andra gräddas. På så vis håller dom värme och frasighet bättre till servering.

glutenfria_vafflor_hurbrasomhelst.se_