Chiapannkakor med blåbärChiapannkakor med blåbär och blåbärsgrädde! Så saftiga, fluffiga och ljuvliga. Dom är gluten, mejeri och nötfria. Det fina med dom här pannkakorna är att dom passar lika bra till frukost, mellanmål, lunch, middag eller efterrätt – hur grymt?! Men nog med prat, tycker bilderna talar för sig själva, så här kommer receptet!

INGREDIENSER

ger ca 5-6 st pannkakor om ca 10×10 cm

2 msk chiafrön
1 dl valfri mjölk
1/2 krm salt
1/2 krm äkta vaniljpulver
1 krm kardemumma

2 ägg
1/2 dl bovetemjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Kokosolja till stekning

BLÅBÄRSGRÄDDE

ca 1 dl fet kokosmjölk*
ca 2 msk blåbär
Lite lönnsirap

*Använd endast det översta feta, krämiga lagret – inte vattnet. Jag gillar Garants feta kokosmjölk i tetra. 

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda chiafrön, mjölk, salt, kardemumma och vanilj i en bunke. Låt stå och dra ca 10 min.
2. Blanda sedan ner övriga ingredienser och låt stå och dra i ytterligare 10 min. Smeten ska vara tjock och ”klistrig”.
3. Lägg en klick kokosolja i en stekpanna och hetta upp stekpannan på högsta värme, sänk sedan till medelvärme. Stek pannkakorna gyllenbruna på vardera sida.
4. Blanda ihop blåbären med kokosmjölken. Servera med blåbärsgrädde och blåbär.

Smaklig måltid!

Chiapannkakor med blåbär

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan nötter.