aprikosmarmelad_raw_2aprikosmarmelad_raw

Världens enklaste aprikosmarmelad! Ord kan nog inte beskriva hur god den här är. Och framförallt hur otroligt enkelt det är att göra den. Om du är ett fan av rawfood kan jag meddela att denna aprikosmarmelad dessutom är helt raw! Med andra ord även raffinerat sockerfri. Jag åt den på nygräddade scones (klick), men vilket annat bröd som helst passar säkerligen lika bra.

INGREDIENSER

ger ca 2 1/2 dl
2 dl torkade aprikoser, blötlagda i minst 6 timmar
1 dl filéad apelsin
Rivet skal av 1 citron
2 msk citronsaft
1 krm äkta vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR

1. Blötlägg aprikoserna genom att lägga dom i en burk och fyll på med vatten så att dom täcks. Ställ i kylskåpet i minst 6 timmar alt. över natten. Häll av blötläggningsvattnet*.
2. Mixa sedan i hushållsmaskin, blender eller med stavmixer tillsammans med resterande ingredienser till en fin jämn marmelad.
3. Häll upp i en glasburk med lock och förvara kylt.

PSST!

Jag tycker nästan den blir ännu godare efter en natt i kylskåpet, då kommer den ljuvliga citronsmaken fram så fint.

*Spara gärna blötläggningsvattnet, det är sött och gott att baka med, ha i smoothies, såser etc.

FRI FRÅN

Raffinerat socker, mejeriprodukter, gluten, ägg och nötter.