Hej på er!

Nu är jag igång igen med att ge en gammal kaka en ny skepnad! Sist var det ju saffranskakan som förvandlades till saffranscakepops – nu är det dags för den maffiga kardemummakakan med chokladkräm och rostade hasselnötter att få nytt liv. Nämligen i form av en chokladkaka med kokosgrädde och riven choklad på. Perfekt som julgodis eller dessert. Så om du som jag hade har några bitar kvar av kardemummakakan, prova att förvandla den till dessa godbitar, du kommer inte ångra dig! Tillvägagångssätt längre ner.

Krämiga chokladbitar med kokosgräddeKrämiga chokladbitar med kokosgräddeKrämiga chokladbitar med kokosgrädde INGREDIENSER

Denna kaka (klick)
Valfri choklad
Kokosgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa det du har kvar av kakan i en mixer tills du har en slät gegga. Tryck ut den i en form med bakplåtspapper i och ställ in den i frys eller kylskåp.
2. Vispa kokosgrädden för att få upp lite luft i den, gärna med en elvisp. Bara det översta lagret, inte vattnet. Jag använder mig av Garants kokosgrädde i lila förpackning. Läs mer om hur du vispar kokosgrädde här.
3. När kakan stadgat sig tar du ut den och skär den i bitar. Jag spritsade på kokosgrädden men det går givetvis lika bra att lägga en klick på sidan. Toppade även med riven choklad.

Hoppas det ska smaka!

MER LÄSNING

Kardemummakaka med chokladkräm (klick)
Saffranskaka med mörk choklad (klick)
Saffranscakepops (klick)