Sallad med ingefära, yoghurt och mynta

Att göra en sallad mer som en grund i en måltid istället för ett tillbehör kan för många kännas svårt och kanske till och med för vissa inte så lockande. Med några enkla knep och tips går det däremot att få salladen att kännas som en självklar bas på tallriken. Ett tips är t.ex att blanda ihop en massa goda örter och en krämig dressing till din sallad och våga ta lite nya grönsaker så blir det genast en helt annan femma. Här har jag gjort en sallad med bland annat ingefära, yoghurt och mynta – urgott!

DU BEHÖVER

Broccoli
Morot
Mango
Vitkål
Salladslök

Sesamfrön
Mynta
Valfri yoghurt, jag använde havreyoghurt
Vitlök
Ingefära
Citron
Valfri flytande sötning, jag använde lönnsirap
Örtsalt
Peppar

GÖR SÅ HÄR

Hacka grönsakerna i valfri form och lägg dom i en skål. Lägg även i mynta och sesamfrön. Häll på en klick yoghurt. Ringla över lite lönnsirap. Pressa över citron. Riv ner lite ingefära. Pressa ner vitlök. Salta och peppra. Rör runt allt och smaka av. Låt gärna stå en stund innan servering så hinner smakerna verkligen gojsa ihop sig!